Zprávy

Continental investuje téměř 50 milionů eur do výroby radiálních pneumatik pro zemědělské stroje

Continental navyšuje výrobu pneumatik pro zemědělské stroje v portugalském Lousadu.

Continental investuje téměř 49,9 milionů eur do odvětví pneumatik pro zemědělské stroje. V nadcházejících letech tak celosvětový výrobce prémiových pneumatik a technologická společnost vytvoří výrobní kapacity ve svém závodě na výrobu pneumatik v portugalském Lousadu. Během této doby bude vytvořeno 125 nových pracovních pozic pro výrobu prémiových pneumatik značky Continental pro zemědělské stroje. Společnost také připravuje půdu pro další investice do výroby pneumatik pro zemědělské stroje v blízké budoucnosti, a to v závislosti na pozitivním vývoji trhu a objemu prodeje společnosti Continental.
 
„Touto investicí vysíláme jasný signál, že společnost Continental je znovu aktivní jako prémiový výrobce v sektoru pneumatik pro zemědělské stroje, s naší prémiovou značkou Continental. V Lousadu máme skvělou výrobní lokaci a vysoce motivovaný a zkušený tým, který vyrábí prvotřídní radiální pneumatiky v nejmodernějším výrobním zařízení pro náročný zemědělský sektor,“ řekl Nikolai Setzer, člen představenstva společnosti Continental a ředitel divize pneumatik u příležitosti podpisu investiční dohody v portugalském Lousadu.
„Profesionální zemědělství prošlo v posledních letech rychlou změnou,“ vysvětlil Thorsten Bublitz, manažer ve společnosti Continental, odpovědný za sektor pneumatik pro zemědělské stroje. „S ohledem na růst světové populace a rostoucí potřebu zemědělských plodin roste počet provozů, a proto také roste poptávka po efektivních pneumatikách pro zemědělské stroje. V této oblasti máme mnohaleté zkušenosti jako prémiový výrobce,“ řekl Bublitz. Společnost Continental zamýšlí přinést kompletní portfolio pneumatik pro traktory a zemědělské stroje ve spolupráci s jejich hlavními výrobci. Sortiment bude zahrnovat radiální a diagonální pneumatiky ve 150 rozměrech.
 
Představení radiálních pneumatik pro zemědělské stroje pod značkou Continental v roce 2017 označuje konec licenční smlouvy o ochranné známce mezi společnostmi Continental a Mitas, uzavřené v roce 2004. Po nedávném rozhodnutí kartelových úřadů ohledně akvizice společnosti Mitas získává společnost Continental zpět práva na značku dříve než v roce 2019, jak bylo smluvně dohodnuto, a proto může představit své portfolio pneumatik pro zemědělské stroje pod svou prémiovou značkou.
Začátek výroby pneumatik pro zemědělské stroje značky Continental v Lousadu je plánován na rok 2017. Společnost Continental již vyrábí diagonální pneumatiky pro zemědělský sektor v Port Elizabeth, Jižní Afrika a Petaling Jaya, Malajsie.
 
Vedle investic do výrobního závodu v Lousadu Continental dále investuje 2,5 milionu eur do nového výzkumného a vývojového centra v Lousadu s cílem zajistit rychlejší rozšiřování sortimentu pneumatik pro zemědělské stroje. Toto centrum povede výzkum v úzké spolupráci s centrálním oddělením výzkumu a vývoje v německém Hanoveru a od začátku bude zaměstnávat specializované vývojáře. Předpokládá se další nárůst personálu z řad kvalifikovaných zaměstnanců.
 
Společnost Continental dodává součásti a systémy pro zemědělské stroje a zemědělskou infrastrukturu. Sortiment sahá od komplexní přístrojové techniky a kamerových řešení po čidla, gumové pásy a technologii dopravních pásů a zpracování výfukových plynů. V dodávkách této kombinace komponentů z jediného zdroje může společnost Continental nabídnout zemědělským společnostem komplexní řešení pro větší efektivitu, šetrnost pro životní prostředí a zachování zdrojů.
 
Investice do sektoru radiálních pneumatik pro zemědělské stroje v Lousadu je součástí Vize 2025, která byla spuštěna v roce 2011 a je využívána Tire divizí pro strategické plánování a systematickou implementaci technologického pokroku. Další příklady zahrnují investice do AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer) v roce 2012, ContiLifeCycle závodu na protektorování pneumatik pro nákladní automobily a recyklace pryže v Hanoveru-Stöckenu v roce 2013 a technologického centra v Korbachu v roce 2014.
 
Continental vyvíjí inteligentní technologie pro přepravu lidí a zboží. Jakožto spolehlivý partner, mezinárodní dodavatel automobilových dílů, výrobce pneumatik a průmyslový partner poskytujeme udržitelné, bezpečné, pohodlné, individuální a finančně dostupné produkty. V roce 2015 společnost dosáhla obratu ve výši 39,2 miliardy eur ve svých pěti divizích: karoserie a bezpečnost, interiér, hnací jednotky, pneumatiky a ContiTech. Společnost Continental má více než 208 000 zaměstnanců v 55 zemích.

Přečtěte si také

Back to top button