Zprávy

Continental oslavuje položení základů pro závod na výrobu pneumatik v Mississippi

. Continental, světový prvotřídní výrobce pneumatik a technologická společnost, včera oficiálně položil základní kámen na místě svého nového závodu na výrobu pneumatik v blízkosti města Clinton ve státě Mississippi ve Spojených státech.

Slavnost, které se zúčastnili federální a místní úředníci, představuje začátek stavby, která bude dokončena v roce 2019.
 
Společnost Continental se zavázala k dlouhodobé investici v celkové výši přibližně 1,4 miliard USD a k vytvoření pracovních míst pro 2 500 zaměstnanců, až v příštím desetiletí dosáhne závod své plné kapacity. Nový výrobní závod se vybuduje na zelené louce poblíž města Clinton, cca 30 km od Jacksonu, hlavního města státu Mississippi. Podle očekávání společnosti Continental by výstavba závodu měla začít v roce 2018. Pozemek má rozlohu více než 400 hektarů a svou velikostí i umístěním je vhodný pro výstavbu a postupné rozšiřování závodu na pneumatiky. Výroba pneumatik pro užitková vozidla by měla být spuštěna koncem roku 2019.
 
„Výstavba tohoto nového závodu v Mississippi je zásadní součástí naší strategie rozvoje pro divizi pneumatik společnosti Continental, známé jako Vize 2025,“ řekl Nikolai Setzer, člen výkonné rady Continental a ředitel globální divize pneumatik společnosti Continental. „Toto je, v globálním měřítku, první nový závod na výrobu pneumatik pro nákladní vozidla a autobusy za více než deset let.“
 
Touto investicí pokračuje Continental v implementaci svého ambiciózního růstového plánu pro obchodní jednotku pneumatik pro užitková vozidla. Dr. Andreas Esser, výkonný viceprezident a ředitel obchodní jednotky na výrobu pneumatik pro užitková vozidla, vysvětlil důvody pro výstavbu tohoto nového výrobního závodu: „Nový závod nás přiblíží k našim zákazníkům. Již dříve jsme uskutečnili významné investice, ovšem Clinton je do dnešního dne tou největší. Takovéto velké investice jsme schopni díky úspěchu naší obchodní jednotky a také díky oddané a úspěšné práci našich zaměstnanců v obou Amerikách i po celém světě.“
 
„Tento závod je významným krokem v řešení našeho závazku k rozvoji podnikání v oblasti pneumatik pro užitková vozidla v Severní Americe,“ řekl Paul Williams, výkonný viceprezident, Continental Commercial Vehicle Tires pro Ameriku. „Těšíme se na pevné obchodní vztahy s federálními i místními úřady i s našimi dodavateli. Díky novému závodu máme ty nejlepší podmínky a můžeme tak ještě lépe spolupracovat s našimi partnery v obou Amerikách.“
 
Obchodní růst společnosti Continental v divizi pneumatik pro užitkové vozy  během posledních pěti let setrvale převyšuje trh a společnost i nadále vidí poptávku zákazníků po svých produktech – nových pneumatikách pro nákladní vozy a autobusy i protektorech – která přerůstá stávající výrobní kapacitu.
 
Bez zahrnutí plánovaných investic v Mississippi investovala společnost Continental v posledních deseti letech téměř 2,5 miliardy USD do výroby, technologií, závodů a produktového vývoje, aby posílila růst své divize pneumatik v obou Amerikách. Z globálního pohledu byly dalšími významnými investicemi společnosti Continental do výroby pneumatik pro užitkové vozy oznámená rozšíření závodů v Lousadu (téměř 50 milionů eur) tento rok, v Púchově (100 milionů eur), Otrokovicích (cca 165 milionů eur) a Mt. Vernon (cca 70 milionů eur) v roce 2013.

Přečtěte si také

Back to top button