Zprávy

Helpdriver rozjíždí svůj Opel Movano

Unikátní projekt hendikepovaného řidiče bude pomáhat ostatním hendikepovaným.

V pátek 19. února v dealerství Auto Palace převzal invalidní řidič Martin Břoušek klíčky od zbrusu nového Opelu Movano se kterým bude pomáhat ostatním hendikepovaným. „Sám dobře vím, jak bývá pro postižené těžké někam se dostat. Právě proto se chci stát přepravcem hendikepovaných,” vysvětluje Martin, který je od pracovního úrazu v roce 2009 invalidní.
 
Spolu s partou nadšených lidí z neziskové organizace New Life rozjel projekt Helpdriver a především pořádáním koncertů se jim podařilo sehnat dostatek financí na pořízení Opelu Movano upraveného pro přepravu několika vozíčkářů i s doprovodem. Movano má upravené i ovládání, aby vyhovovalo Martinovu hendikepu. „Vždycky jsem měl podnikavého ducha, a ani úraz mě o něj nepřipravil. Se svým Movanem chci pomáhat při přepravě právě těm, kteří mají ztížený pohyb po městě kvůli ať už kvůli zdravotnímu handicapu nebo vysokému věku,“ říká Martin Břoušek.
 
„Spolupráce Opelu a projektu Helpdriver je logickým pokračováním našeho projektu komplexní podpory hendikepovaných osob Opel Handycars. Opel je v tomto ohledu vedoucí značkou v ČR a podobně vnímáme i projekt Martina Břouška. Jsme rádi, že si vybral náš modelu Movano, které si zakoupil v  programu Opel Handycars,“ říká Pavel Šilha, generální ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel.
 
„Je skvělé, co se nám za tak krátkou dobu podařilo. Díky pomoci spousty lidí se splnil sen a zároveň žije naděje, že všechno je možné. Nicméně naše úsilí tímto rozhodně nekončí, čeká nás ještě hodně práce a máme spoustu dalších nápadů,” říká Markéta Zelenková, organizátorka projektu Helpdriver.
 

Přečtěte si také

Back to top button