Zprávy

Inovativní generace pneumatik MICHELIN X LINE Energy třídy AAA na všechny nápravy

MICHELIN X LINE Energy je první řada pneumatik na všechny nápravy, která se může z hlediska valivého odporu pyšnit klasifikační třídou AAA.

Díky tomu ušetří souprava tahače s návěsem vybavená touto řadou pneumatik a jezdící na dlouhé vzdálenosti až 1 litr paliva na 100 kilometrů, aniž by se snížila životnost pneumatik.
 
Názory uživatelů jsou jednoznačné – v dálkové přepravě přináší řada pneumatik MICHELIN X LINE Energy skutečné úspory paliva.
 
S pneumatikou MICHELIN X LINE Energy D2 315/70 R 22,5, která je z hlediska valivého odporu první pneumatikou na hnací nápravu s klasifikační třídou A, nabízí Michelin přepravcům první kompletní řadu pneumatik s třídou AAA na všechny nápravy. Pneumatika MICHELIN X LINE Energy F 385/55 R 22,5 na řídicí nápravu a pneumatika MICHELIN X LINE Energy T 385/55 R 22,5 na přívěsovou nápravu spadají rovněž do třídy A.
 
V porovnání s předchozí generací pneumatik MICHELIN X LINE Energy (třídy BBA) zaručuje montáž nové řady pneumatik na celé soupravě úsporu 1 litru paliva na 100 kilometrů a snižuje tak množství emisí CO2 o 2,66 kg. Průměrná spotřeba paliva se tak během prvního života pneumatiky (před prořezáním a protektorováním) sníží o 1 610 eur. I s těmito úsporami na palivu si pneumatiky zachovávají vynikající výkony typické pro pneumatiky Michelin, jako je dlouhý kilometrový proběh a maximální bezpečnost.
 
Pneumatiky řady MICHELIN X LINE Energy s třídou AAA na řídicí, hnací i přívěsové nápravy využívají četné inovační technologie:
 
– REGENION: 3D dezénové prvky vytvořené vulkanizací se úměrně s počtem ujetých kilometrů obnovují, takže zajišťují optimální přilnavost pneumatiky v každých jízdních podmínkách po celou dobu jejího užívání. S tím, jak se dezén opotřebovává, se postupně odkrývají nové drážky, které zajišťují nepřetržitou mobilitu.
 
– SILICION: První nákladní pneumatiky s příměsí siliky. Inovativní směs pryže, která výraznou měrou snižuje valivý odpor a tím i celkovou spotřebu paliva.
 
– INFINICOIL: Ocelové lanko o délce 400 metrů po celém obvodu pneumatiky zvyšuje odolnost pneumatiky po celou dobu jejího užívání. Pneumatiky s technologií InfiniCoil vynikají větší odolností, vyšším indexem nosnosti a větší bezpečností v obtížných jízdních podmínkách.
 
– CARBION: Směs pryže vzniklá v rámci inovačního procesu slučování jednotlivých složek v kapalné fázi. Směs se vyznačuje větší homogenitou, která zaručuje zvýšenou odolnost pneumatiky, a tedy i delší kilometrovou životnost.

Přečtěte si také

Back to top button