Zprávy

Iveco Czech Republic pokračuje v rozvoji a otevírá nové parkoviště pro své zaměstnance

Společnost Iveco Czech Republic, a. s., přední evropský výrobce autobusů sídlící ve Vysokém Mýtě, pokračuje v rozvoji výrobního závodu a otevírá nové parkoviště pro zaměstnance.

Plán rozvoje se týká nejenom průmyslových investic, ale také zlepšení podmínek více než 3000 zaměstnanců. Pracovníci největšího zaměstnavatele v regionu tak budou mít příjemnější cestu do práce. Zároveň se uleví veřejným komunikacím v okolí závodu, které už nebudou muset být využívány k parkování.
 
Stavba byla zahájena v květnu 2016 a jejím zhotovitelem je společnost PSJ a.s. Jihlava, která využila služeb několika místních subdodavatelů.
 
 
“Děkuji za zaměstnance, že v plánu rozvoje výrobního závodu,  je pamatováno i na investice přímo nesouvisející s výrobním procesem”, uvedl Bohuslav Vítek.
 
Celková kapacita díla představuje více než 600 stání pro osobní vozidla a zahrnuje i prostor pro uložení stovky jízdních kol a několika desítek motocyklů. Pro zbudování parkoviště byl využit vhodný prostor v doposud málo využívané části areálu firmy. Součástí projektu bylo i vybudování nové vrátnice, elektrických a datových sítí, rozvodů vody, kanalizace, realizace rozsáhlých asfaltových parkovacích ploch, obslužných komunikací a osvětlení. Na hranicích s obytnými zónami vyrostla protihluková zeď a nové oplocení.
 
„Nové parkoviště je součástí plánovaných změn v našem vysokomýtském výrobním závodě. Zlepší nejenom podmínky pro naše zaměstnance ale usnadní i logistiku našeho zásobování uvolněním původních parkovacích ploch. Chceme nadále zlepšovat používané technologie, nástroje a služby“, prohlásil Jiří Vaněk, generální ředitel Iveco Czech Republic, a.s.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button