Zprávy

KION otevřel ve Stříbře svůj nejmodernější závod

Společnost KION Group slavnostně otevřela svůj nejmodernější závod v Panattoni Parku Stříbro nedaleko Plzně.

Druhý největší světový výrobce vysokozdvižných vozíků a skladové techniky vybavil novou produkční halu digitálně propojenými systémy a vytvořil tzv. chytrou továrnu.
Závod KION Stříbro zatím vyrábí tzv. retraky značky Linde. Výrobu zahájil na začátku letošního ledna, tedy nedlouho po prvním výročí slavnostního položení základního kamene v listopadu 2014. Výrobní kapacita závodu dosahuje 12 000 vozíků za rok. V současnosti zde pracuje kolem 150 lidí. Společnost KION Group investovala do vybavení budovy asi 14 milionů Eur (téměř 400 milionů korun). Hala se rozkládá na ploše o rozloze přibližně 24 000 metrů čtverečních.  
 
„Náš nový závod reprezentuje nejdůležitější milník v naplňování strategie KION Group do roku 2020, která nám pomáhá se ještě více zaměřit na zákazníky, inovace a kvalitu,“ řekl generální ředitel společnosti KION Group Gordon Riske během slavnostního ceremoniálu, kterého se zúčastnili hosté ze světa politiky a obchodu. „Stříbro má ideální polohu,“ zdůraznil Riske. „Nový závod nás jednak přibližuje k našim zákazníkům ve východní a jižní Evropě a jednak leží jen několik set kilometrů od hlavního závodu Linde v Aschaffenburgu a dalších sídel.“
 
„Vítám otevření výroby vysokozdvižných vozíků v novém závodě v Ostrově u Stříbra. Jsem přesvědčen, že v tomto investorovi najde Stříbro a Plzeňský kraj dobrého partnera pro rozvoj kvalitního průmyslu a moderních technologií, stejně jako solidního zaměstnavatele, který nabídne dobré pracovní podmínky pro místní kvalifikované zaměstnance,“ vzkázal na dálku předseda vlády Bohuslav Sobotka k oficiálnímu otevření továrny.
 
„V nové továrně jsme nastavili optimální tok materiálu,“ řekla Sabine Neuß, provozní ředitelka společnosti Linde. „Plně se soustředíme na své hlavní schopnosti. Procesy jsou zcela transparentní a realizujeme je, monitorujeme a dokumentujeme pomocí IT systémů.“
 
„Je mi velkou ctí přivítat v Panattoni Parku v Ostrově u Stříbra tak významného mezinárodního klienta a těší mě, že se nám podařilo projekt dokončit dle časového harmonogramu,“ řekl Pavel Sovička generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko, developerské společnosti, která halu ve spolupráci s českou skupinou Accolade vybudovala.
 
Závod ve Stříbře je již třetím závodem společnosti KION Group v České republice. Linde Pohony (LiPo) vyrábí řídicí nápravy a elektrické a hydrostatické pohonné nápravy pro KION Group v Českém Krumlově. JULI, společný podnik KION Group nedaleko Brna, vyrábí elektrické motory. Dohromady dnes pracuje na těchto třech místech 1 200 lidí.

Přečtěte si také

Back to top button