Letecká doprava

Emirates rozšiřují seznam destinací obsluhovaných Airbusy A380 o čínský Kanton

Emirates, která nedávno v prestižní anketě Skytrax World Airline Awards získala ocenění „nejlepší letecká společnost roku 2016“, oznámila, že počínaje 1. říjnem 2016, dnem 67. výročí vzniku Čínské lidové republiky, začne spojení mezi Dubají a Kantonem zajišťovat pomocí vlajkové lodě své flotily, Airbusu A380.

Tato zpráva přichází jen krátce poté, co společnost avizovala nasazení A380 na linky do Milána a Johannesburgu.
 
Kanton se tímto zařadí mezi více než 40 destinací v rozsáhlé globální síti Emirates obsluhované populárními A380. Bude tak figurovat na seznamu vedle míst, jako je například Peking, Šanghaj, Hongkong, Tchaj-Pei, Londýn, Paříž, Sydney, Toronto, Auckland, Bangkok nebo Soul.
 
Od zavedení linky v roce 2008 zajišťovaly každodenní spoj Emirates mezi Kantonem a Dubají letouny Boeing 777-300ER v provedení se dvěma cestovními třídami, přičemž popularita a vytíženost trasy stále rostla. Nasazení modelu A380 bude znamenat navýšení kapacity linky o 15 procent a umožní pokrýt rostoucí poptávku po cestování mezi jižní Čínou, Dubají a návaznými destinacemi, kterou Emirates v poslední době registrují mezi soukromou i firemní klientelou.
 
Emirates na linku do Kantonu nasadí svůj A380 se třemi cestovními třídami a kapacitou 491 míst rozdělených mezi 14 soukromých kabinek v první třídě, 76 samostatných plně sklopitelných sedadel typu ‚mini pod‘ v byznys třídě a 401 prostorných sedaček v ekonomické třídě. Let EK 362 odlétá z Dubaje v 10:20 dopoledne a v Kantonu přistává ve 22:05 večer. Zpáteční let EK 363 bude z Kantonu odlétat patnáct minut po půlnoci s přistáním v Dubaji ve 03:50 ráno.*
 
V nedávné prestižní anketě Skytrax World Airline Awards ovládly Emirates kategorie „nejlepší letecká společnost roku 2016“ a „letecká společnost s nejlepším palubním zábavním systémem“. Všichni zákazníci Emirates cestující na palubě jejich letounů A380 mohou využít systém ice nabízející více než 2500 kanálů kvalitní audiovizuální zábavy včetně obsahu čínského – mimo jiné nejnovější filmy, hudbu, televizní vysílání, podcasty a hry, ale též bezplatné připojení k Wi-Fi, díky němuž mohou být cestující i na palubě v kontaktu se svou rodinou či přáteli.
 
Klienti, kteří se při letu s Emirates a jejich A380 rozhodnou pro první nebo byznys třídu, mohou navíc využít vyhlášených služeb palubního salonku v horním patře letounu, který nabízí ideální místo pro seznámení s dalšími cestujícími nebo klidnou relaxaci. Zákazníci v první třídě na letech EK 362/363 pak po dobu cesty budou mít rovněž přístup do exkluzivních palubních sprch. Emirates jsou přitom jedinou leteckou společností, která svým zákazníkům při letech do Kantonu na palubě A380 nabízí tyto prémiové služby.
Emirates plně podporují čínské ambice v oblasti ekonomiky, obchodu a dopravní dostupnosti zosobněné takzvanými iniciativami pásu a stezky. Prostřednictvím své sítě propojující Afriku, Evropu, Blízký Východ a střední Asii Emirates obsluhují 56 měst ve 31 z celkových 65 zemí zařazených do těchto iniciativ, díky čemuž již dnes spojují lidi i obchodní příležitosti. A380 létající do Kantonu nabídne soukromým cestujícím mířícím za poznáním ideální spojení do populárních destinací, jako jsou Praha nebo Varšava. Zároveň však představuje pohodlné spojení pro byznysmeny vydávající se za obchodem do center jako Káhira, Kuvajt, Dauhá, Ammán, Medína nebo Rijád.
 
Dvoupatrový Airbus A380 je aktuálně největší stroj používaný pro komerční lety a díky svému prostornému a tichému interiéru je velmi populární mezi cestujícími z celého světa. Emirates jsou největším provozovatelem Airbusů A380 na světě – v současné době čítá jejich flotila 81 těchto strojů a dalších 61 jich má letecká společnost objednáno. Kanton bude třetí destinací na území kontinentální Číny, kam Emirates A380 nasadí. V současné době Emirates v rámci kontinentální Číny létají celkem do pěti měst – Pekingu, Šanghaje, Kantonu, Jin-čchuanu a Čeng-čou – a čínským cestujícím nabízí pohodlné spojení do Dubaje a následně více než 150 dalších destinací po celém světě.
 
* Časy odletů a příletů jsou uvedeny podle letního letového řádu.

Přečtěte si také

Back to top button