Letecká doprava

Emirates SkyCargo uvádí na trh nový kontejner s řízením teploty

Nový inovativní „bílý kontejner“ zaplňuje mezeru v chladicím portfoliu.

Emirates SkyCargo, nákladní divize společnosti Emirates, uvedla na trh interně vyvinutý a účinný kontejner LD3, který udržuje v chladu náklad citlivý na změnu teploty při transportu na zemi i ve vzduchu. „Bílý kontejner“ je nejnovějším přírůstkem do portfolia chladicích zařízení Emirates SkyCargo. Byl navržen speciálně, aby umožnil přechodnou regulaci teploty, která je ideální pro všechny zdravotnické výrobky a potraviny podléhající zkáze.
 
Vnitřek bílého kontejneru je opatřen tepelnými izolátory, které brání přenosu vnějšího tepla do kontejneru, a používá chladicí zásobníky, které umožňují doplit suchý led nebo chladicí kapaliny bez narušení obalu. Kontejner může být použit pro přepravu, jež vyžaduje teplotu mezi 2 °C – 8 °C a 5 °C – 25 °C, a je spolehlivým řešením pro zboží citlivé na čas a teplotu, které nespadá do kategorie velmi vysoké citlivosti.
 
„Po dvou letech intenzivního výzkumu a vývoje ze strany našeho týmu uvádíme na trh letecké nákladní dopravy nové chladicí zařízení. Bílý kontejner nenahrazuje Cool Chain Premium. Nabízí cenově dostupné řešení, které je efektivní z hlediska nákladů u komodit, jako jsou zdravotnické výrobky a potraviny podléhající zkáze. Kontejner je zároveň šetrný k životnímu prostředí a splňuje všechny regulační požadavky,“ řekla Moaza Al Falahi, viceprezidentka Emirates pro vývoj nákladních produktů a místní záležitosti.
 
„Toto interně vyvinuté zařízení je jednoduché, ale efektivní, a je krokem vpřed. Jsme jediným operátorem letecké nákladní dopravy, který nabízí toto specifické řešení, a spolu s našimi dalšími zařízeními, jako jsou aktivní chladírenské kontejnery, sklady, chladicí vozíky a kryty, jsme v čele nabídky komplexního portfolia chladicích řešení pro všechny druhy nákladu citlivého na čas a teplotu,“ dodala.
 
Mezi pokročilé ochranné postupy a řešení Emirates SkyCargo v oblasti přepravy zboží podléhajícího rychlé zkáze patří: Cool Chain Premium, Cool Chain Advanced a Cool Chain Basic, z nichž každý je navržen tak, aby splňoval specifické požadavky zákazníků. Chladicí portfolio je podpořeno zařízením na kontrolu teploty Emirates SkyCargo, jež bylo nedávno rozšířeno v souvislosti s otevřením nákladního terminálu v Dubai World Central na mezinárodním letišti Al Maktoum v Dubaji.
 
Tento terminál nabízí pokročilý systém skladování a plochu pro produkty podléhající zkáze, která je navržená tak, aby zde bylo možné přepravit až 140 tisíc tun nákladu ročně. K dispozici jsou tři velké plochy s různými rozsahy teplot mezi 18 °C až 25 °C. Kromě nákladního prostoru flotily 224 letadel létajících do více než 130 destinací po celém světě má Emirates SkyCargo flotilu 13 nákladních letounů sestávající z 11 Boeingů 777 F a dvou letadel Boeing 747-400 ERF, která létají do více než 50 destinací po celém světě. Nákladní letadla Emirates Boeing 777 jsou schopna přepravit 103 tun nákladu. Jejich hlavní paluba je nejširší ze všech letadel, což umožňuje naložit i velkorozměrné zásilky.
 

Přečtěte si také

Back to top button