Letecká doprava

Nákladní přeprava Emirates SkyCargo je připravena k přesunu do DWC

Důležitá první fáze výstavby byla dokončena, Emirates SkyCargo zahájí test provozu.

Emirates SkyCargo je na cestě k přesunu na letiště v Dubaj World Central (DWC). První fáze výstavby byla dokončena. Od 1. května bude všech 12 nákladních letadel odbavováno z nového nákladního terminálu. Nakládací doky a prostory určené pro rychle se kazící zboží již byly dokončeny, čímž byl dosažen důležitý milník pro zahájení plánovaného provozu od 1. května.
 
Systém manipulace s nákladem a interiéry mají být dokončeny krátce poté, přičemž práce postupují podle plánu. Spolu s dokončením první fáze výstavby zahajuje Emirates SkyCargo testování zařízení a silniční přepravy mezi DWC a mezinárodním letištěm v Dubaji. Zpočátku bude provoz zajištěn 250 zaměstnanci. Po přechodu do plného provozu celého terminálu bude jejich počet navýšen na 500.
 
„Přesun nákladní dopravy na letiště v DWC nám dává možnost využívat vyhrazené prostory s požadovanou infrastrukturou a dostatečným místem pro naše nákladní letadla. Také máme možnost dalšího rozšíření. Tímto krokem plně uspokojíme požadavky našich zákazníků. Nový terminál a jeho vybavení jsou klíčovou součástí našich plánů v oblasti růstu.
 
S téměř 2 miliony tun nákladu, který ročně odbavujeme z mezinárodního letiště Dubaj, nám nové prostory umožní navýšit kapacitu a plnit požadavky letecké nákladní přepravy z dlouhodobého hlediska,“ řekl Dave Gould, senior viceprezident pro provoz carga na světě. „V rámci všech aktuálních změn, spojených s růstem společnosti, zůstávají zákazníci středem naší pozornosti. Jsme plně zaměřeni na poskytování plynulých a bezproblémových služeb. Nákladní letadla budou odbavována výhradně z DWC, zatímco flotila letounů k osobní přepravě včetně carga, které tyto letouny přepravují, bude i nadále odbavována z mezinárodního letiště Dubaj.
 
Budeme pokračovat v poskytování služeb ve vysokém standardu, díky němuž jsme známí,“ dodal Gould. Po úplném dokončení umožní vybavení terminálu odbavit 700 000 tun nákladu ročně, s potenciálem pro další navýšení až na 1 000 000 tun ročně. Nový terminál Emirates SkyCargo bude vybaven nejmodernější technologií včetně plně automatizovaného systému pro manipulaci s materiálem se systémem Quick Dolly Transfer umožňujícím rychlý přesun až 6 nákladních jednotek kontejnerů (Unit load device) najednou.
 
Kromě toho bude zařízení terminálu zahrnovat také automatizovaný systém manipulace palet, zdokonalený systém skladování, kanceláře, pracovní stanice, moderní komunikační a bezpečnostní systémy, jídelny a další vybavení. Infrastruktura terminálu nabídne kromě 12 míst ke stání pro letadla také 46 nákladních doků a 80 parkovacích míst pro nákladní auta. Parkoviště bude umístěno přímo před terminálem.
 

 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button