Zprávy

LNG v dopravě, v rámci veletrhu Czechbus

V úterý 24. listopadu, proběhne v rámci veletrhu Czechbus na Pražském Výstavišti workshop na téma zkapalněného zemního plynu (LNG) v dopravě.

V průběhu celodenního workshopu vystoupí zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), Ministerstva životního prostředí (MŽP), ČEPRO, Chart Ferox, E.ON Energie, Gazprom Germania, GAZPROM Export, Solbus, E.ON Global Commodities a další. Workshop moderuje pan Evgenij Pronin z Gazprom exportu Petrohrad. Program bude zpestřen i promítnutím několika krátkých filmů na dané téma. Diskutovat se bude o všech aspektech využití LNG, což pro Českou republiku je zajímavé především v kamionové a autobusové přepravě. Český plynárenský svaz poskytl akci záštitu.
 
Celodenní workshop „LNG v dopravě“ v rámci veletrhu Czechbus proběhne od 9:45 hod. do 17 hodin, v Levém křídle Průmyslového paláce areálu Výstaviště Praha 7 – Holešovice. Vstup je zdarma. Registrace začíná v 9 hod., workshop pak v 9:45 hod. Workshop je určen především zástupcům dopravních podniků a managementu soukromých společností kamionové přepravy, dále odborné veřejnosti, státní správě, představitelům krajských samospráv, médiím aj. Na konferenci budou diskutovány jak zkušenosti s provozem LNG autobusů ve veřejné dopravě, provoz plnicích LNG a LCNG stanic, tak ale zejména využití LNG v kamionové dopravě.
 
V programu workshopu vystoupí zástupci MPO (Martin Voříšek), MŽP (Jaroslav Kepka), ČEPRO (Ivan Souček), Chart Ferox (Václav Chrz a Jan Kurel), E.ON (Jiří Šimek), Gazprom Germania (Tobias Jacobs), GAZPROM export (Evgenij Pronin), Solbus, E.ON Global Commodities (Wessling Detlef) a další. Workshop bude moderovat pan Evgenij Pronin, z Gazprom Exportu v Petrohradě. Diskuse bude zpestřena i promítnutím několika krátkých filmů na dané téma.
 
Na workshopu je zajištěno tlumočení pro češtinu a angličtinu. V průběhu workshopu proběhne také praktické představení plnicí stanice s kapalným zemním plynem (LNG) a autobusu Solbus na LNG. Dva exponáty poskytla společnost Chart Ferox a.s. z Děčína.
 
Program workshopu:
 
 (Moderator: Eugene Pronin, GAZPROM Export)
08:45-09:30
Registrace
09:45
Eugene PRONIN, GAZPROM Export
10:00
Wessling DETLEF, E.ON Global Commodities
10:20
Jiří Šimek, E.ON Energie
10:40
SOLBUS
11:00
Představení SOLBUS a Coffee break
11:20
Martin Voříšek, Ministerstvo průmyslu a obchodu
11:40
Jaroslav Kepka, Ministerstvo životního prostředí
12:00
Ivan Souček, ČEPRO s.r.o.
12:30
Slavnostní otevření výstavy  CZECHBUS 2015
13:00
Oběd
14:00
Václav Chrz, CHART Ferox
14:20
Jan Kurel, CHART Ferox
14:40
Tobias Jacobs, GAZPROM Germania
15:00
Coffee break
15:20-16:20
Finanční sekce
16:30-17:00
Diskuze
 

Přečtěte si také

Back to top button