Zprávy

MICHELIN X WORKS – nové řady pneumatik

Michelin představil nové řady pneumatik, které byly vyvinuty z předchozí řady pneumatik MICHELIN X WORKS.

Pneumatiky MICHELIN X WORKS, MICHELIN X WORKS HD a MICHELIN X FORCE jsou určeny pro různé typy užití: na silnicích, přístupových cestách stavenišť, staveništích a v lomech. Vybrané modely z nových řad nabízejí bezplatnou záruku na poškození.
 
* MICHELIN X WORKS – Zajišťuje vyšší kilometrový výkon na silnicích a přístupových cestách stavenišť. Typ užití: více než 80 % času na silnicích nebo zpevněném povrchu.
* MICHELIN X WORKS HD (Heavy Duty) – Zajišťuje odolnost na staveništích. Typ užití: méně než 80 % času na silnicích nebo zpevněném povrchu. Na řadu se vztahuje bezplatná záruka na poškození.
* Obnovená řada MICHELIN X FORCE – Zajišťuje odolnost na agresivním povrchu, např. v lomech. Typ užití: 90 % času mimo silnici, na nestabilním a extrémně nerovném povrchu. Na řadu se vztahuje bezplatná záruka na poškození.
 
 
Silnice a přístupové cesty stavenišť
Nové pneumatiky řady MICHELIN X WORKS jsou dostupné v rozměru 315/80 R 22,5 (hnací a řízená náprava) a 385/65 R 22,5 (vlečená náprava). To znamená, že dva nejčastější rozměry mohou sloužit jako kompletní výbava pro celé vozidlo, které stráví více než 80 % času na silnicích nebo zpevněném povrchu.
 
Staveniště
Pneumatiky řady MICHELIN X WORKS HD jsou určeny pro uživatele, kteří 20 % času stráví na stavbách objektů, jako jsou letiště, silniční infrastruktura, sídliště či velká nákupní centra.
Pneumatiky MICHELIN X WORKS HD 315/80 R 22,5 na hnací a řízenou nápravu budou na evropském trhu k dispozici od 1. května 2016.
 
Lomy
Pneumatiky MICHELIN X FORCE zajišťují záběr a vysokou odolnost vůči poškození v extrémně náročných podmínkách užití. Pneumatiky této řady byly vyvinuty pro jízdu v agresivním, nezpevněném terénu, na staveništích a v lomech. Pneumatiky jsou určeny pro vozidla, která stráví 90 % času v terénu, na nestabilním a extrémně nerovném povrchu.
 
Michelin při vývoji pneumatik MICHELIN X FORCE využil zkušeností s pneumatikami určenými pro speciální a vojenská vozidla. Nové pneumatiky MICHELIN X FORCE 315/80 R 22,5 na hnací nápravu budou v prodeji od 1. ledna 2017.
 
MICHELIN X WORKS – snížení nákladů
 
·        Pneumatiky MICHELIN X WORKS pro užití na přístupových cestách stavenišť snižují provozní náklady. V porovnání s pneumatikami předchozí generace mají nové pneumatiky delší životnost. Oproti svým předchůdcům poskytuje pneumatika MICHELIN X WORKS Z (na všechny pozice) kilometrový proběh vyšší o 25 %, pneumatika MICHELIN X WORKS D (hnací náprava) o 15 % a pneumatika MICHELIN X WORKS T (vlečená náprava) o 10 %.
·        Protektorovatelnost nových pneumatik zaručuje uživatelům možnost využít maximální potenciál a hodnotu kostry pneumatik MICHELIN.
 
Pneumatiky MICHELIN X WORKS Z (na všechny pozice), D (hnací náprava) a T (vlečená náprava) využívají tři technologicky nejvyspělejší technologie Michelin, které reagují na potřeby uživatelů:
 
-        Carbion: Více homogenní směs pryže vytvořená speciálním procesem propojení pevných a kapalných složek. Směs Carbion zvyšuje odolnost běhounu a zároveň snižuje valivý odpor pneumatiky, a tedy i spotřebu paliva.
 
-        Lamely ve tvaru Z: Lamely vyvinuté tak, aby zvýšily přilnavost v zimních podmínkách, především na sněhu. Díky této technologii nesou pneumatiky MICHELIN X WORKS D na bočnicích značení 3PMSF (3 vrcholky hor se sněhovou vločkou), které potvrzuje, že pneumatiky splňují podmínky kategorie sněhových pneumatik.
 
-        Powercoil: Pevnější a lehčí ocelová vlákna kostry. Ocelová vlákna nové generace snižují hmotnost pneumatiky, a přitom zvyšují její odolnost a snižují valivý odpor.
 
Nové řady – fakta a čísla:
 
·        3 oblasti užití nových řad pneumatik MICHELIN: přístupové cesty stavenišť, staveniště a lomy.
·        2-3 % – Roční růst evropského stavebního trhu. Šest evropských zemí s největší dynamikou růstu: Francie, Německo, Itálie, Polsko, Španělsko a Velká Británie. Na tyto země připadá 75 % celkového evropského růstu. S růstem jsou spojeny vyšší nároky na pneumatiky. To znamená, že nové řešení MICHELIN X WORKS nabývá v této situaci na významu.
·        50 % – Dva nejčastější rozměry (315/80 R 22,5 Z nebo D a 385/65 R 22,5 T nebo Z) představují 50 % prodejů uskutečněných na evropském trhu s pneumatikami pro stavební stroje.
 
 
 
MICHELIN X WORKS HD a MICHELIN X FORCE – Záruka na poškození
 
Bezplatná záruka na poškození se vztahuje na nové pneumatiky MICHELIN X WORKS HD, MICHELIN X FORCE či protektorované pneumatiky MICHELIN Remix. Záruka chrání investici, kterou představuje nákup pneumatik, a pomáhá snížit rizika spojená s užíváním pneumatik ve specifických podmínkách (staveniště, přístupové cesty stavenišť, častá jízda po nezpevněném povrchu). V případě náhodného poškození pneumatiky obdrží uživatel peněžní náhradu ve formě dobropisu. Registrace pneumatik a aktivace záruky se provádí prostřednictvím portálu MyAccount na stránkách

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button