Zprávy

MOL zjednodušuje svou strukturu v České republice

Mezinárodní Skupina MOL, která v České republice provozuje 315 čerpacích stanic značek MOL, Pap Oil, Slovnaft a Agip, výrazně zjednodušuje svou českou strukturu.

Ke konci prosince 2015 došlo ke sloučení společností PAP OIL a MOL Retail se společností Slovnaft Česká republika. Nově vzniklá společnost se od 1. ledna 2016 přejmenovala na MOL Česká republika.   
 
Cílem sloučení je zjednodušit strukturu Skupiny MOL v České republice a s tím i celkově zefektivnit její podnikatelskou činnost v zemi. Společnost bude i nadále pokračovat s rebrandingem sítě čerpacích stanic, která se do konce roku 2016 sjednotí pod 2 značky – MOL a Pap Oil.
 
MOL Česká republika je druhým největším provozovatelem čerpacích stanic. Naší ambicí je stát se tržním lídrem v Česku, a to zejména v prodeji a v oblasti zákaznického servisu. Rovněž se chceme stát preferovaným zaměstnavatelem a stabilním partnerem pro své dodavatele, ale i pro státní správu. Jsme přesvědčeni, že právě sloučení našich společností výrazně napomůže a urychlí naplnění těchto cílů,“ řekla Kristína Félová, generální ředitelka MOL Česká republika.
 
Již během léta 2015 byl dokončen rebranding všech 44 čerpacích stanic, které společnost získala převzetím Lukoilu Česká republika. Ze 125 čerpacích stanic Agip, které MOL získal na konci července 2015, jich logo MOL nese již 37. Celkem je v České republice v barvách MOL 81 čerpacích stanic.
 
O MOL Česká republika:
Do mezinárodníSkupiny MOL v České republice patří společnosti MOL Česká republika a MOL čerpací stanice. S 315 čerpacími stanicemi je MOL druhým největším provozovatelem sítě čerpacích stanic na českém trhu. Silnou pozici zastává MOL také v oblasti velkoobchodu, kde patří k vedoucím obchodním společnostem v oblasti distribuce a prodeje motorových paliv a maziv. Ambicí Skupiny MOL v ČR je stát se první volbou pro zákazníky. 

Přečtěte si také

Back to top button