Motorismus

Finále soutěže Drivers’ Fuel Challenge 2012 se blíží

Několik dní zbývá do velkého finále soutěže Drivers’ Fuel Challenge 2012, kterou tento rok pořádá zastoupení Volvo Trucks pro region střední a východní Evropy (Central East Europe, CEE).

Uprostřed října se vítězové lokálních kvalifikačních kol ze dvanácti zemí regionu CEE sejdou v Olomouci v České republice, kde se budou konat závěrečné soutěže a kde bude korunován regionální šampion. Letošní ročník Drivers‘ Fuel Challenge - soutěže společnosti Volvo Trucks v ekonomické jízdě - právě vstupuje do své finální fáze.
 
Akce, jejímž hlavním cílem je zdůraznění významu řidiče v oblasti ekonomické spotřeby paliva a která byla tentokrát otevřena pro všechny profesionální řidiče z regionu střední a východní Evropy, bez ohledu na věk řidiče a na značku nákladního automobilu, který obvykle řídí, přivábila značnou pozornost jak ze strany řidičů, tak i dopravních společností.
 
V období od března do září 2012 se konala jednotlivá kvalifikační kola, která probíhala ve dvanácti obchodních oblastech společnosti Volvo Trucks regionu CEE. Téměř 1 600 řidičů se snažilo dosáhnout optimální rovnováhy mezi rychlostí, časem a spotřebou paliva, tím se stát lokálním šampionem ve své příslušné zemi a dostat se do regionálního velkého finále v Olomouci.
 
Už 13. října bude mít všech dvanáct lokálních šampionů nejen příležitost poměřit své zkušenosti a dovednosti, ale i šanci stát se regionálním šampionem v palivově efektivním řízení a vyhrát hlavní cenu - osobní automobil Volvo C30. Zároveň s tím budou mít vlastníci společností, kteří byli pozváni, aby doprovodili své řidiče při regionálním finále, možnost vyhrát vouchery společnosti Volvo v hodnotě 10 000 EUR, a to v případě, že jejich řidiči obsadí při regionálním finále jednu ze tří prvních pozic.
 
Při velkém finále v Olomouci bude Česká republika reprezentována řidičem, který zvítězí v národním finále, jež se bude konat 6. října v Olomouci, a který prokáže své zkušenosti a dovednosti jako palivově nejefektivnější řidič a stane se národním šampionem v soutěži Drivers‘ Fuel Challenge 2012 v České republice.
 

Přečtěte si také

Back to top button