Motorismus

Maserati vybaví model Quattroporte sportovními pneumatikami Continental

Italský výrobce Maserati schválil pneumatiku ContiSportContact 5 P pro nový model Quattroporte.

Toto je první homologace, kterou Continental získal od výrobce skutečně sportovních vozidel. Společnost Maserati uvolnila celkem šest pneumatik s průměry od 19 do 21 palců, které budou instalovány v souladu se specifikací výbavy a velikosti motoru. Aby bylo zajištěno, že výjimečně dynamický výkon modelu Quattroporte bude přenesen na vozovku s maximální přesností, na přední a zadní nápravu jsou instalovány pneumatiky s různými rozměry.
 
Italský výrobce automobilů používá 19palcové pneumatiky na svých standardních modelech, zatímco vozidla s výkonnějšími motory jsou vybavena 20 a 21palcovými pneumatikami. ContiSportContact 5 P vyrobené speciálně pro Quattroporte budou označeny písmeny „MGT“, aby se předešlo záměně s ostatními pneumatikami ze stejné série.
 
ContiSportContact 5 P je nejsportovnější, technicky vyspělý model koncernu Continental. Tyto pneumatiky s asymetrickými žebry profilu a posunutými bloky běhounu jsou vyráběny v různých verzích pro přední a zadní nápravy a využívají směs s vysokým obsahem siliky. Jsou k dispozici pro 18 až 23 palcové ráfky s šířkou od 225 mm a profilovými čísly 40, 35, 30 a 25. Continental dodává tuto pneumatiku předním výrobcům automobilů jako originální výbavu pro jejich luxusní sportovní modely.
 
Continental
Svým obratem 32,7 miliard eur v roce 2012 se řadí mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 170 000 lidí ve 46 zemích světa. Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků. 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button