Motorismus

Nadšení na závodních tratích: společnost MAN Truck & Bus podporuje aktivitu Formula Student Germany

Společnost MAN Truck & Bus sponzoruje kvalifikované mladé talenty a poskytuje kariérní informace v průběhu závodu na okruhu Hockenheim.

Na začátku srpna 2011 se shromáždili studenti z celého světa na německém závodním okruhu Hockenheim, aby se zde, se svými konstrukčními výtvory, zúčastnili soutěže Formula Student Germany 2011, kterou pořádá Svaz německých inženýrů VDI.
Týmy mladých konstruktérů a závodníků soutěžily v osmi různých disciplínách, v nichž se vítězem nestal jen ten kdo měl nejrychlejší vozidlo, ale naopak tým, který dokázal optimálně vybalancovat celkové náklady na konstrukci soutěžního vozidla, jeho technické výkony a předvedl optimalizované finanční plánování. Jen takoví soutěžící měli šanci úspěšně oslovit skupinu expertů, která rozhodovala o pořadí.
Budoucí inženýři tak byli podpořeni zajímavou zkušeností v jejich výukovém konceptu. Měli možnost nejenom navrhnout a zkonstruovat závodní vozidlo, ale také promyslet a navrhnout všechna řešení z pohledu řízení, ekonomiky   a efektivity výroby v automobilovém průmyslu. Společnost MAN Truck & Bus sponzorovala celou soutěž a byla na Hockenheimu přítomna v podobě prezentačního stánku. Navíc, výrobce nákladních a užitkových vozidel zajistil své vlastní experty, kteří rozšířili řady jury.
 

Přečtěte si také

Back to top button