Motorismus

Optifuel Challenge 2014 zná svého českého šampióna

Národním šampiónem v hospodárné jízdě se stal o uplynulém víkendu Tomáš Knikner ze společnosti FM transport, s.r.o.

Během finálového klání, které proběhlo v sobotu 6. září v areálu Renault Truck centra v Praze, získal nejvyšší bodové skóre a s tím spojený titul českého šampióna Optifuel Challenge 2014. Finalisty soutěže přišlo podpořit více než 300 pozvaných hostů, na které čekala také prezentace kompletní modelové řady Renault Trucks  Road Show 2014 a bohatý doprovodný program.
 
Devět finalistů změřilo své síly v ekonomické jízdě s  modelem dálkové řady T 480 a naloženým návěsem, v jízdě zručnosti, v Renault Trucks testu a v testu pneumatik Michelin. Výsledky jednotlivých soutěžících byly velmi těsné a všichni zúčastnění tak dokázali, že jsou skutečnými mistry svého řemesla.
 
Nicméně vítězem může být jen jeden a tím nejlepším byl v letošním národním finále Optifuel Challenge 2014 Tomáš Knikner ze společnosti FM transport s.r.o., kterého na stupních vítězů doprovodili na druhém místě Miroslav Volšička ze společnosti Luděk Volšička – Volšatrans a na třetím místě pak Milan Richtr ze společnosti Omniport spol. s. r.o. Na tři nejlepší finalisty a společnosti, které reprezentovali, čekalo mnoho hodnotných cen od Renault Trucks a partnera soutěže společnosti Michelin.
 
Český šampión se už v tomto týdnu zúčastní soustředění v tréninkovém centru v polském Mlochově a od 28. do 30. října pak mezinárodního finále Optifuel Challenge 2014 ve francouzské Nice. Renault Trucks využil soutěže Optifuel Challenge k představení modelové řady T v České republice a nabídl dopravcům možnost otestovat vozidla v reálných podmínkách a na vnitrostátních a mezinárodních trasách, které běžně jezdí bez jakéhokoli omezení. Soutěž probíhala od 1. dubna do 22. srpna 2014 ve všech Renault Trucks centrech v České republice ve spolupráci s partnery soutěže, kterými byli Michelin – výrobce pneumatik a  Kogel výrobce návěsové techniky.
 
Příznivci značky Renault Trucks si během slunečné soboty mohli navíc prohlédnout její kompletní modelovou řadu v rámci Road Show 2014. V zázemí servisní haly byly vystaveny dva tahače T HIGH 480 T4x2 a Renault Master furgon. Před servisem se pak prezentovaly modely MAXITY 120.35/5 podvozek opatřený plošinou Inreka, Master s nástavbou pro přepravu koní, model D 2.0 7,5t o výkonu 180k určený pro městskou a příměstskou rozvážku, distribuční model D 2.1 LOW 210k 12t pro regionální dopravu, D 2.1 MED 210k 12t s nosičem kontejnerů Palfinger, K 460.26 6X6 s třístranným sklápěčem Meiller a tahač T 480 HIGH T4x2.  
 
Na úspěšné prezentaci vozidel se podíleli i dodavatelé nástaveb a návěsů: Kogel, Inreka servis, F.X. Meiller. Kuhn-MT a  Paragan. Finálové klání spolu s vystavenými modely přilákalo více jak 300 zákazníků a příznivců Renault Trucks, kteří si užili nejen zdravé nervozity během soutěžních disciplín, ale také oddechu v rámci doprovodného programu.
 

Přečtěte si také

Back to top button