Motorismus

Radomír Němec vede DACHSER Ostrava

Radomír Němec (47) byl pověřen vedením ostravské pobočky společnosti DACHSER.

Ve své pozici bude zodpovědný za další rozvoj pobočky a nové akvizice v Moravskoslezském kraji. Radomír Němec vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě. V logistice se pohybuje od roku 1996, kdy stál u založení nové pobočky TNT Express v Ostravě a byl jejím prvním Branch Managerem. Dalších 14 let působil v této firmě na různých pozicích jako např. Regional Sales Manager nebo Regional Manager pro Moravu. V roce 2010 se stal generálním ředitelem české dopravní firmy ČSAD LOGISTIK OSTRAVA s cílem provést restrukturalizaci firmy. Radomír Němec je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří golf, lyžování, tenis a zahrada. Hovoří česky, anglicky a polsky.
 
Základní informace o společnosti DACHSER v České republice
Dachser působí na trhu logistiky a zasílatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na Dachser Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010.
Dachser disponuje téměř 33 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze (oddělení letecké a námořní spedice na letišti Praha Ruzyně) a na pobočce DACHSER Cargoplus v současné době zaměstnává přes 300 lidí.
 
Základní informace o skupině DACHSER
Mezinárodní logistický koncern DACHSER nabízí veškeré služby v oblasti logistiky a zasílatelství. Má 315 vlastních poboček po celém světě a je jedním z lídrů na trhu poskytovatelů logistických služeb v oblasti European Logistics. V současnosti zaměstnává 21.000 lidí z celého světa, kteří jen za loňský rok zrealizovali přepravu 49,3 milionů zásilek vážících celkem 37,1 milionů tun. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2011 činil 4,3 miliard eur.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button