Motorismus

Slavnostně oděná pražská O2 arena přivítala v České republice nové Volvo FH

Téměř 1200 lidí převážně z řad zákazníků společnosti Volvo Truck Czech se v sobotu 10. listopadu sjelo ze všech koutů České republiky, aby přivítalo nové nákladní Volvo FH a FH16, určující nový špičkový celosvětový standard pro techniku nákladních vozů.

„Vývoj nového modelu trucku trval dlouhých 5 let a stál nás spoustu energie, úsilí, slz i smíchu, ale také nemalou částku švédských korun. Během této doby jsme naslouchali našim zákazníkům mnohem více než kdy předtím. Pracovali jsme s nejnovějšími technologiemi, abychom splnili potřeby zákazníků a vyvinuli revoluční produkt, který, jak věříme, změní celý obor nákladní přepravy,“ řekl v sobotu večer generální ředitel společnosti Volvo Truck Czech Robert Grozdanovski a dodal:
 
„Nové Volvo FH je bezpochyby naším nejdokonalejším modelem, který jsme vyvinuli a jsme na něj náležitě hrdi! Ale jsme pochopitelně také velmi zvědavi, jak se bude líbit vám.“ Celým večerem provázela populární moderátorka Adéla Banášová, která spolu s Volvo experty a prostřednictvím interaktivních a poutavých videí, představila hostům hlavní přednosti nového trucku. Ty nejdůležitější novinky, na které se konstruktéři Volvo Trucks soudstředili, se týkají úspory paliva, zvýšení bezpečnosti, zlepšení jízdních vlastností a životnosti nebo prostě jen zvýšení pohodlí řidiče.
 
Po vystoupení mnoha známých umělců, mezi kterými byla např. Tereza Kerndlová, skupina Inflagranti a kapela TEAM  s Pavlem Haberou následovala  skutečně dechberoucí laser show, která vyvrcholila odhalením šesti zbrusu nových modelů. Ty si zákazníci poté mohli prohlédnout a osahat. K vidění byly modely FH 460, FH 500, FH16 540, ale také hnací ústrojí I-Torgue, náprava IFS a průřez novou kabinou.
 

Přečtěte si také

Back to top button