Motorismus

Vznik společného podniku Alcan Strojmetal Aluminium Forging

Společný podnik Alcan Strojmetal Aluminium Forging, s.r.o. vznikl kapitálovým vstupem mezinárodního koncernu Constellium do společnosti STROJMETAL KAMENICE s.r.o.

Došlo tak k logickému završení dosavadní spolupráce obou firem a stabilizaci významného evropského výrobce a dodavatele hliníkových výkovků pro řadu odvětví, zejména pak pro automobilový průmysl. Na úspěšné transakci se jako poradce podílela skupina TPA Horwath.
 
„Věříme, že společný podnik naváže na úspěšnou historii naší společnosti STROJMETAL KAMENICE, protože v roce 2012 slavíme 200 let od jejího založení, a že společně s našimi partnery a zaměstnanci budeme pokračovat v úspěšné cestě vývoje, výroby a dodávek velmi kvalitních výrobků pro automobilový průmysl,“ řekl ke vzniku společnosti Miroslav Jelínek, jednatel společnosti Alcan Strojmetal Aluminium Forging.
„Automobilový průmysl má v České republice dominantní postavení a jde o jeden z pilířů, který drží český průmysl.
 
Vloni činil meziroční růst automobilového průmyslu 21,2 %. Je na něj navázáno velké množství společností, jejichž úspěch na trendech v automobilovém průmyslu silně závisí a jejich spolupráce s podobně orientovanými výrobci v rámci Evropy je zcela logickým krokem k posílení konkurenceschopnosti,“ dodal partner skupiny TPA Horwath Jiří Hlaváč v souvislosti s dokončením projektu vzniku společného podniku Alcan Strojmetal Aluminium Forging v květnu 2012. „Na projektu společného podniku jsme pracovali řadu měsíců a věříme, že naplní očekávání obou partnerů,“ doplnil J. Hlaváč, partner TPA Horwath.
 
Optimismus společnosti Alcan Strojmetal Aluminium Forging je na místě, protože automobilový průmysl by podle odhadů měl růst i v následujících letech. „Vypovídá o tom například predikce společnosti IHS Automotive z dubna letošního roku, týkající se celosvětových prodejů automobilů v příštích letech,“ uvádí J. Hlaváč, partner TPA Horwath. Odhad vývoje je po celé období pozitivní (viz graf níže). Nejvyšší růst je předpokládán v roce 2014.
„Z uvedených skutečností vyplývá růstový potenciál automobilového průmyslu. Mezi nejvíce rostoucí trhy v současnosti patří asijský a americký trh. Evropský trh je nadále postižen dluhovou krizí v eurozóně, i když stejně jako v minulém roce lze očekávat, že některé státy v Evropě budou i nadále růstové,“ uzavírá Jiří Hlaváč, partner TPA Horwath.
 

Přečtěte si také

Back to top button