Zprávy

Návěsová pneumatika Conti Hybrid HT3 získala ocenění iF Design Award

Pneumatika Conti Hybrid HT3 zaujala svým kvalitním designem, inovacemi, bezpečností a ekologickou šetrností.

„Pneumatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 porazila přes 5 000 soutěžních produktů. Udělení tohoto ocenění nás velmi těší a vážíme si ho. Ocenění iF Design Award je pro nás uznáním vysokých nároků na výkonnost, bezpečnost a efektivitu, které při vývoji pneumatik neustále uplatňujeme, což se samozřejmě odráží i v jejich designu,“ uvádí Constantin Batsch, viceprezident obchodní jednotky pneumatik pro nákladní automobily v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika).  
 
Tato nízkoprofilová pneumatika se v kategorii produktů umístila na samém vrcholu a na 58 člennou porotu tvořenou mezinárodními odborníky zapůsobila svým kvalitním designem, inovacemi, ekologickou šetrností i dalšími parametry. 
 
Návěsová pneumatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5, kterou Continental vyvinul speciálně pro velkoobjemovou dopravu, je velmi odolná a snižuje spotřebu paliva. Její možnost protektorování pomáhá snižovat uhlíkovou stopu přepravních společností a přispívá k udržitelné a ekologicky šetrné přepravě zboží. Pneumatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 byla stejně jako ostatní pneumatiky německého výrobce prémiových pneumatik celá vyvinuta ve vlastním oddělení výzkumu a vývoje, které se nachází v prostorách společnosti Continental v městské části Hanover-Stöcken. Vývojové oddělení vyvíjí designové koncepty týkající se samotné značky, použití produktů a jednotlivých segmentů pro všechny řady pneumatik. Zdejší produktoví designéři usilují o to, aby se technické vlastnosti pneumatik odrážely i v jejich tvaru. Tito designéři také navrhují pro každou skupinu pneumatik charakteristický vzhled, který všechny produkty v jedné řadě pneumatik spojuje. A v neposlední řadě se starají o to, aby u každé pneumatiky byla patrná značka Continental.  
 
Soutěž iF Design je již od roku 1954 každoročně pořádána organizací iF International Forum Design GmbH. Oceněným produktům bude v rámci slavnostního udílení cen, které se bude konat 26. února 2016 v muzeu BMW Welt v Mnichově, uděleno mezinárodně uznávané logo iF Design. Součástí ocenění je také prezentace pneumatiky Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 na výstavě iF Design v Hamburku. 
 
Pneumatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 se vyznačuje vysokou kapacitou zatížení a vynikající životností v kombinaci s nízkým průměrem pneumatiky. Díky povolenému zatížení nápravy 9 tun umožňuje profil pneumatiky použité na návěsech velkoobjemových souprav nejlepší využití 3metrové vnitřní manipulační výšky. Optimalizovaný profil pneumatiky a vyvážené rozložení zatížení zajišťují dosažení pravidelného opotřebení pneumatiky a přispívají k její dlouhé životnosti. Pneumatika Conti Hybrid HT3 445/45 R 19,5 má o 15 % nižší valivý odpor než její předchůdce,  získala tak štítek EU s hodnotou „B“ v kategorii úspory paliva. To znamená, že tato návěsová pneumatika snižuje spotřebu paliva jak v regionální, tak i dálkové přepravě. 

Přečtěte si také

Back to top button