Zprávy

Premiér Sobotka se v závodě KION Stříbro seznámil s výrobou vysokozdvižných vozíků

Exkurze představila účastníkům živou výrobu vysokozdvižných vozíků nejnovější generace.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec se v rámci své návštěvy Plzeňského kraje seznámili s výrobou vysokozdvižných vozíků v továrně KION Stříbro, která zahájila provoz na začátku letošního roku. Exkurze za plného chodu závodu se zúčastnili také hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, senátorka Dagmar Terelmešová a poslanec Václav Votava. 
 
„Získávání nových investic, které generují nová pracovní místa, je jednou z důležitých priorit naší vlády. Jsem proto rád, že si společnost KION vybrala pro svůj další rozvoj Českou republiku a otevřela zde svůj dosud nejmodernější závod. Plzeňský kraj našel v této firmě dobrého partnera pro rozvoj průmyslu a moderních technologií. Důležité je také to, že společnost vytvořila svým příchodem několik desítek nových pracovních míst,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.
 
 „Od začátku roku jsme již vyrobili přes 2 500 vysokozdvižných vozíků pro zákazníky z celého světa. Je pozoruhodné, že ve Francii, Číně, USA, nebo dokonce v Barmě přepravují zboží či materiál pomocí vozíků, které jsme vyrobili my. Význam našeho závodu nyní navíc potvrdila
i tato výjimečná návštěva,“
řekl Radek Čermák, výkonný ředitel KION Stříbro.
 
Premiér, ministr, hejtman a další hosté si prohlédli moderní technologie s digitálně propojenými systémy, které již odpovídají trendu tzv. chytrých továren a koncepci Průmysl 4.0. Účastníci setkání také pohovořili o úspěšném propojení německé investice a know-how se silnou strojírenskou základnou v západních Čechách. Delegace ocenila rovněž vznik 150 nových pracovních míst a další přínosy německé společnosti pro region.
  
KION Stříbro vyrábí vysokozdvižné vozíky typu „retrak“ značky Linde a Fenwick. Hala o rozloze 24 000 m2 leží v Panattoni Parku Stříbro. Celková výše investice se blíží 1 miliardě Kč.
Německá společnost KION Group je evropskou jedničkou a světovou dvojkou v produkci průmyslových vozíků. V České republice provozuje kromě továrny KION Stříbro ještě další
2 závody: společnost Linde Pohony (LiPo) vyrábí řídicí nápravy a elektrické a hydrostatické pohonné nápravy v Českém Krumlově a společnost JULI elektrické motory nedaleko Brna. Dohromady dnes pracuje na těchto třech místech 1 200 lidí.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button