Silniční doprava

Continental se představil jako průkopník technologií pro bezpečnou mobilitu

Technologická společnost Continental AG v rámci IAA 2015 ve Frankfurtu nad Mohanem slavnostně zakončila svou kampaň „Summer of Innovation“ představením základních stavebních kamenů své cesty k autonomnímu řízení.

Pracujeme na tom, abychom byli schopni nabídnout cenově dostupné řešení mobility zohledňující tři klíčové aspekty: dopravu bez nehod, čisté ovzduší a inteligentní automobily s vyšším komfortem,“ vysvětlil u příležitosti prezentace na mezinárodním autosalonu Dr. Elmar Degenhart, předseda výkonné rady společnosti Continental AG. Ta je jedním z průkopníků na poli propojeného a autonomního řízení. Na IAA pro účely této oblasti představila extrémně praktický kamerový systém monitorující okolí vozu.
 
Dále pak Continental v rámci IAA uvedl nové pneumatiky SportContact 6 poskytující excelentní přilnavost v rychlostech až do 350 km/h. „Vysoce pokročilé pláště SportContact 6 jsou stejně inovativní a zásadní jako nejmodernější elektronika. Nakonec právě pneumatiky přenáší výkon vozu na silnici a zaručují spolehlivost jízdy,“ uvedl Dr. Degenhart. „V budoucnu plánujeme do pneumatik instalovat senzory, které vozu umožní analyzovat podmínky na povrchu silnice. Díky nim se v automobilu stanou klíčovou složkou naší senzorické sítě,“ dodává.
 
Zatím se řidiči můžou maximálně spolehnout na výkon nejúspěšnějších koncernových modelů WinterContact TS 850 P
a nové SportContact 6.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button