Silniční doprava

Již 500 autobusů řady ComfortClass 500 u německých zákazníků

Dvojité jubileum pro Schüle Reisen. Společnost z města Isny převzala dodávku 50. autobusu Setra od roku 1965, tentokrát modelu S 516 HD.

Současně se jedná o dodání 500. autobusu Setra řady ComfortClass 500 německému zákazníkovi. Tento třínápravový cestovní autobus vybavený nejmodernějšími bezpečnostními systémy nabízí místo v pohodlně čalouněných sedadlech pro 50 cestujících.
 
Pro Konráda Schüleho, majitele a generálního ředitele dopravní firmy sídlící v regionu Allgäu, v jejímž vozovém parku se aktuálně nachází deset autobusů Setra, nešlo o nijak složitou volbu: „Řada ComfortClass 500 je mimořádná svou technologií, ekologickými motory a ověřitelnou úsporou paliva.“ Toto však nejsou jediné důvody, proč vidí v S 516 HD dobrou investicí do budoucna: „Další výhodou zájezdových autobusů Setra je dlouhodobé udržení jejich hodnoty, jinými slovy dobré možnosti pozdějšího odprodeje.“
Heinz Friedrich, obchodní ředitel pro značku Setra pro Německo, je na tento jubilejní prodej také hrdý: „Dodávka 500 vozidel řady ComfortClass 500 na německý trh je přesvědčivým dokladem toho, že tento model přinášející úsporu paliva je přesně tím, co pro své investice do budoucnosti potřebují podniky odpovědné vůči životnímu prostředí.“ 
 
Spanilá jízda do Jižního Tyrolska
 
Schüle Reisen se již dnes může ohlížet za svou tradicí. Své první dopravní služby začala poskytovat v roce 1957, kdy jejími zákazníky byli lesní dělníci, a později připojila také taxislužbu. V roce 1965 se vedení firmy rozhodlo zainvestovat do prvního autobusu Setra, použitého modelu S6 původní řady Setra 10 – a firma již od té doby zůstala značce z Ulmu věrná. V roce 1971 se prvním novým vozidlem rozšiřujícím vozový park firmy stal autobus S 110 řady 100. Od roku 1982 se zakládal tento vozový park výhradně na vozidlech Setra. Nejnovějším přírůstkem je vozidlo S 516 HD řady ComfortClass 500, které tak úspěšně završilo svou spanilou jízdu do Jižního Tyrolska.
 
Řada Setra ComfortClass 500 nyní obsahuje osm modelů
 
Jubilejní autobus patří do řady ComfortClass 500, která byla poprvé uvedena v roce 2012 a která v rámci jedinečných testů nazvaných Record Run prokázala svou neobyčejnou energetickou úspornost. Pouhý rok po svém uvedení na trh byla tato inovační generace autobusů zvolena „Coach of teh Year 2014“. Kromě toho navíc získala za svou nízkou spotřebu paliva ocenění „Green Coach Award 2014“. Na podzim 2014 představila Setra další čtyři vozidla řady ComfortClass 500, což znamená, že tato řada nyní nabízí celkem osm modelů.
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button