Silniční doprava

Nové pneumatiky Matador pro nákladní automobily a autobusy

Pod značkou Matador byly uvedeny na trh dvě nové pneumatiky – F HR 4 pro řízené nápravy a D HR 4 pro hnané nápravy.

Tyto pneumatiky, které se vyrábí ve velikosti 315/80 R22.5, jsou první z nové řady vyvinuté v závodech Matador speciálně pro nákladní automobily a autobusy. Kromě dlouhé životnosti a značným úsporám paliva se vyznačují optimálním řízením a dobrými jízdními vlastnostmi na všech typech vozovek, ať již v místní přepravě nebo v dálničním provozu.
 
Pneumatiky velikosti 315/80 R22.5 jsou vhodné pro velkou většinu vozidel v sektoru komerční osobní a nákladní dopravy v Evropě, a proto byla pro zahájení výroby nové řady pneumatik v závodech Matador vybrána tato důležitá velikost. Pneumatiky F HR 4 pro řízené nápravy a D HR 4 pro hnané nápravy se vyznačují podstatně delší životností a přispívají ke snížení spotřeby paliva. Nový vzor běhounu zajišťuje optimální jízdní vlastnosti a spolehlivý záběr i na mokrých vozovkách. Tyto pneumatiky byly navrženy tak, aby vyhovovaly nákladním automobilům i autobusům a zajišťovaly co nejlepší jízdní vlastnosti v místní přepravě i na dálnicích.
 
Nově vyvinutá směs běhounu použitá v pneumatikách Matador F HR 4 pro řízené nápravy i D HR 4 pro hnané nápravy značně prodlužuje životnost obou modelů. Díky vynikajícím jízdním vlastnostem, které prokazuje i na zasněžených vozovkách, je pneumatika F HR 4 pro řízené nápravy označena symbolem 3PMSF (hora se třemi vrcholy a sněhovou vločkou). Obě pneumatiky jsou rovněž označeny symbolem M+S.
 
Pneumatiky F HR 4 pro řízené nápravy a D HR 4 pro hnané nápravy přispívají k maximální hospodárnosti vozového parku v důsledku dlouhé životnosti, úspory paliva a možnosti protektorování. Robustní kostra obou pneumatik s obzvlášť dlouhou životností, která je dále vyztužená speciálními patkami z ocelových kordů, je vhodná k protektorování zahorka i zastudena. Životnost pneumatik lze ještě prodloužit předrážkováním.  

Přečtěte si také

Back to top button