Silniční doprava

Okruh Nürburgring: Iveco a tým Schwaben-Truck dvakrát na pódiu

Iveco se zaskvělo ve Velké ceně Německa, která proběhla 26. až 28. června. Závodní Stralisy, připravené a spravované týmem Schwaben-Truck, tady vyjely na eifelský okruh Nürburgring, který se obtáčí kolem Norimberka.

Velká cena Německa, jež je součástí Mistrovství Evropy tahačů, představuje velmi oblíbenou akci s návštěvností více než 100 000 diváků. Ti se na okruhu Nürburgring sešli, aby sledovali, jak si v závodu poměří síly 15 nejlepších jezdců závodního okruhu.
 
Pilotem tahače Iveco byl Němec Gerd Kober, první muž týmu Schwaben-Truck a také mistr Evropy v soutěži tahačů z let 1996, 2001 a 2003.
 
Korber seděl za volantem pětiapůltunového závodního tahače Stralis vybaveného motorem Cursor 13. Bílo-oranžový tahač německého týmu si vedl skvěle, když ze čtyř závodů, které se během týdne konaly, skončil dvakrát na druhém místě.
 
Událostmi nabitý a skutečně povedený motovíkend, jenž přilákal velké množství fanoušků závodních tahačů, zástupců firem ze sektoru přepravy a rodin z celého Německa i sousedních zemí, doprovázela představení, koncerty a završil jej ohňostroj.
 
Iveco a tým Schwaben-Truck se zúčastnili již letošní Velké ceny Rakouska ve Spielbergu a italské Grand Prix v Misanu. Nyní zamíří do Mostu v České republice, a následně na velkolepé finále v podobě čtyřiadvacetihodinovky ve francouzském Le Mans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Přečtěte si také

Back to top button