Silniční doprava

Společnost DPD testuje další elektrickou dodácku značky Renault Master Z.E.

Společnost DPD, přední přepravce v České republice i v Evropě, po úspěšném testování elektrické dodávky Renault Kangoo Z. E. nasazuje do zkušebního provozu další model stejné značky Master Z. E.

Tento vůz poskytuje větší přepravní kapacitu a kurýrům by měl pomoci s doručováním v náročněj-ším dopravním provozu. DPD tak nadále pokračuje ve své dlouhodobé vizi snižovat uhlíkovou stopu.

Vůz MASTER Z.E. disponuje novou generací motoru, který umožňuje reálný dojezd až 120 kilometrů při běž-ném provozu a při těch nejextrémnějších podmínkách, jako je přeprava těžkých nákladů nebo jízda ve městě při častých zastávkách, až 80 kilometrů. Model je dostupný jako klasická dodávka v několika délkových pro-vedeních, ale také jako plošina vhodná pro přestavby. Díky dostatečnému objemu nákladového prostoru je vhodný pro přepravu zboží ve městě a příměstských oblastech.

„Po úspěšném zařazení elektrické dodávky Kangoo Z. E. do provozu máme radost, že mů-žeme otestovat i další model od značky Renault. Nadále tak pokračujeme v úsilí dopravit zboží zákazníkům s ohledem na životní prostředí a zároveň nesnižovat úroveň doručení. Těší nás, že jsme v Renaultu našli partnera, který nám tuto vizi pomáhá naplňovat,” uvádí Miloš Malaník, generální ředitel a jednatel Direct Parcel Distribution CZ. Dodávka bude testována po dobu měsíce v ulicích Plzně, následovat bude depo Unhošť, City depo a Nehvizdy. Všechna tato depa doručují do centra Prahy a Středočeského kraje. Tímto krokem DPD nadále pokračuje ve své dlouhodobé strategii DrivingChange, která směřuje k výraznému omezení uhlíkové stopy a kompenzaci zbylých emisí CO2e. Mimo zařazení vozů, které splňují nejnovější emisní normy EURO a využí-vání dodávek s alternativním pohonem, doručuje společnost zboží na elektrokolech a v ulicích Prahy také s pomocí pěších kurýrů.

Přečtěte si také

Back to top button