Zprávy

Společnost MAX Immo zastupovala rakouského developera při prodeji budovy Diamant

Pražská realitní a poradenská společnost úspěšně zprostředkovala prodej pražské budovy Diamant s rekordním výnosem.

Přední realitní a poradenská společnost MAX Immo oznamuje prodej budovy Diamant, která se nachází na Václavském náměstí 3 v centru Prahy. Společnost MAX Immo zastupovala stranu prodejce nemovitosti, rakouského developera, pro něhož nalezla vhodného kupce – GLL Real Estate Partners, správce fondu se sídlem v Německu, lokálně zastupovaného společností SPI. Budova byla prodána za nezveřejněný, avšak rekordní výnos.
 
„Jsme potěšeni, že můžeme oznámit úspěšný prodej Diamantu,” řekl Carlo Gradl, jednatel společnosti MAX Immo, „jedná se o významnou obchodní transakci pro Prahu, vlastně o druhou největší v letošním roce. Jsme velice rádi, že jsme se stali součástí tak hodnotného obchodu s výraznou publicitou, a to i přes stále náročnější podmínky na trhu s komerčními nemovitostmi.“
 
Diamant kombinuje pokrokové technologie a moderní design s tradicí a exkluzivitou. Budova je situována přímo v oblasti tzv. Zlatého kříže – průsečíku známé ulice Na Příkopě a Václavského náměstí, tedy v nejatraktivnější nákupní lokalitě v Praze. Multifunkční budova o rozloze 11 000 m² byla dokončena v posledním čtvrtletí roku 2013 a je v současné době nejnovější stavbou na Václavském náměstí. Mezi nájemce patří C&A, Wayra, dceřiná společnost O2 Czech Republic, a realitní konzultanti Knight Frank. V šestém a sedmém patře pak sídlí Wenceslas Square Terraces, 24 luxusních apartmánů s unikátním výhledem pro krátkodobé i dlouhodobé ubytování.
 
Carlo Gradl se stal exkluzivním realitním poradcem majitele budovy Diamant již v roce 2007, tedy ještě dávno před začátkem samotné výstavby. V té době byla budova plánována a již před-pronajata jako hotel. Na základě doporučení pana Gradla a jeho týmu však majitel změnil stavební povolení na komerční a kancelářské využití.
 
„Společně jsme prošli velmi těžkým obdobím, projekt nabral několikanásobné zpoždění. Navíc jsme  museli budovu pronajmout právě v době krize,“ dodal Gradl. Po více než dvouletém vyjednávání se v roce 2013 podařilo zajistit spolupráci se společností C&A, která podepsala smlouvu na dlouhodobý pronájem téměř 6 000 m2. V Diamantu tak byla vytvořena jejich největší vlajková prodejna ve střední a východní Evropě. „Podepsání této smlouvy bylo samozřejmě klíčové pro konečný úspěch budovy,“ řekl Gradl. Společnost MAX Immo zajišťovala všechny nájemní kontrakty v budově.   
 
V roce 2013 bylo projektové řízení svěřeno rakouským konzultantům MPT Advisory Group za účelem dokončení stavby a přípravu budovy k prodeji. MPT uspořádalo výběrové řízení, jehož se zúčastnil rekordní počet investorů z celého světa. Vítězem se stala společnost GLL Real Estate Partners. Nyní MAX Immo pokračuje v pronájmu zbývajících kancelářských ploch.
 

Přečtěte si také

Back to top button