Zprávy

Továrna Française de Mécanique vyrobila již 300 000 kusů benzínového tříválcového turbo motoru PureTech

Týmy podniku Française de Mécanique smontovaly 19. března 2016 již 300 000. benzínový tříválcový motor PureTech. Výroba těchto motorů byla zahájena před dvěma lety.

Tento motor se používá ve vozech Peugeot 208, 308, 2008 a 3008, Citroën C3, C4, C4 Cactus a C4 Picasso a dále ve vozech DS 3 a DS 4.  Agregát PureTech snižuje spotřebu paliva a emise CO2 v průměru o 18 % ve srovnání s atmosférickými motory EP, které jsou již samy o sobě referencí na trhu. Menší a lehčí přeplňovaný benzínový motor PureTech nabízí potěšení z jízdy a výkon, které jsou v této výkonové kategorii nevídané.
 
V červnu 2015 získal tento motor cenu „Motor roku“, který uděluje porota soutěže „The International Engine of the Year Awards“, a to v kategorii motorů o objemu 1,0 až 1,4 l. Jde o ocenění technologie a výkonu tohoto špičkového produktu.
 
Výroba tříválcových motorů PureTech začala v továrně Française de Mécanique v březnu 2014 a v současné době zde 4 týmy vyrábí 6 450 kusů za týden.
 
Ředitel pro Evropu Denis Martin při této příležitosti uvedl: „Náš benzínový motor PureTech je klíčovým faktorem úspěchu modelů, které jsou jím vybaveny. V současném kontextu vývoje poměru benzínových a naftových motorů poskytuje výkon tohoto vynikajícího tříválce skupině PSA konkurenční výhodu, kterou naše týmy v terénu dokážou využít pro zvýšení našeho podílu na trhu“.
 
 
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button