Zprávy

Úspěšná prezentace společnosti Jungheinrich na veletrhu LogiMAT 2016

14. mezinárodní veletrh distribuce, materiálových a informačních toků LogiMAT 2016 ve Stuttgartu zaznamenal rekord v počtu návštěvníků, vystavovatelů a velikosti výstavní plochy.

Jungheinrich jako největší vystavovatel představil od 8. do 10. března na ploše více než 800 metrech čtverečních ve dvou stáncích četné novinky, inovované výrobky a řešení a ukázal svou komplexní kompetenci ve vnitropodnikové logistice.
 
„Úspěšná účast na veletrhu s velmi dobrým ohlasem návštěvníků potvrzuje naše přední postavení na trhu řešení vnitropodnikové logistiky“, shrnuje spokojeně dr. Lars Brzoska, člen představenstva odbytu Jungheinrich AG, a chválí vysokou kvalitu a odbornost návštěvníků a uskutečněných jednání.
 
Enormní zájem návštěvníků zaznamenala prezentace nového vysokozdvižného vozíku pro úzké uličky EKX 516. Na speciálně vytvořené jízdní dráze mohli návštěvníci vidět vozík v provozu a sami si během jízdy vyzkoušet nové asistenční systémy a výkonové moduly. Velký zájem byl i o automatizované přepravní vozíky Jungheinrich Auto Pallet Mover (APM), které byly představeny přímo v akci na předváděcí ploše o velikosti 70 čtverečních metrů. Jak snadno a ergonomicky se ovládá vertikální výtahový zakladač Jungheinrich LRK, si mohli zájemci vyzkoušet při objednávce a následném vychystání informačních materiálů.
 
Nové Li-Ion vozíky s maximálně kompaktními rozměry
 
To, že LogiMAT udává trend vývoje vnitropodnikové logistiky, se ukázalo i u četných inovací na stánku Jungheinrich. K nim patři také světově nejkratší univerzální vozík – EMD 115i s Li-Ion technologií. Vozík s nosností 1500 kg určený pro použití v obchodech a skladech odpovídá koncepci nového designu Jungheinrich a vyznačuje se velmi kompaktním provedením a velmi malým poloměrem otáčení. Baterie o hmotnosti pouhých 14 kg a kapacitě 40 Ah se dá rychle a snadno nabít vestavěným nabíjecím přístrojem. Díky krátkým dobám nabíjení má vozík vysokou disponibilitu a je velmi vhodný pro dvousměnný a třísměnný provoz.
 
„Přes 85 procent naší flotily je připraveno pro technologii Li-Ion. U typu EMD 115i využíváme úzké provedení Li-Ion baterie pro nový, kratší design vozíků. Jungheinrich uvede během roku na trh další sériové vozíky s technologií Li-Ion“, vysvětluje dr. Lars Brzoska s ohledem na účast na dalších veletrzích bauma v Mnichově a CeMAT v Hannoveru.
 
Na vlastním stánku v „softwarové hale 7“ představil Jungheinrich svůj nový systém správy skladu (Warehouse Management System) určený zejména pro malé a střední podniky. Modulárně rozšířitelný systém Jungheinrich WMS Series 2 řídí každý sklad – ručně nebo automatizovaně – a optimalizuje přitom cesty a přístupy ke skladu. Kromě příznivé ceny přesvědčuje toto řešení také snadným připojením k jakémukoliv zákaznickému systémovému prostředí a krátkými lhůtami implementace.
 
O společnosti Jungheinrich
 
Společnost Jungheinrich patří v celosvětovém měřítku k předním výrobcům vysokozdvižných a nízkozdvižných vozíků, skladové techniky, logistických systémů a služeb pro kompletní vnitropodnikovou logistiku. Jako výrobní společnost a zároveň poskytovatel služeb v oblasti vnitropodnikové logistiky nabízí společnost Jungheinrich svým zákazníkům rozsáhlý výrobní program vozíků, regálových systémů, souvisejících služeb a poradenství. 
 
 

Přečtěte si také

Back to top button