Železniční doprava

Skupina ÖBB Rail Cargo Group má vlastní sklad v Praze Malešicích

Česká republika je svou centrální polohou jedním z nejdůležitějších logistických center ve střední Evropě. Sklad skupiny ÖBB Rail Cargo Group (RCG) v Praze Malešicích je jedním z mála logistických center v hlavním městě České republiky s funkčním napojením na železnici.

Skladové centrum v Praze Malešicích se rozprostírá na ploše 29 700 m², z toho 9700 m² tvoří kryté plochy a 20 000 m² nekryté skladovací plochy. Nabídka služeb RCG přitom zahrnuje překládku, naskladnění a vyskladnění, cross-docking, paletizaci, nakládku kontejnerů a další přepravu po železnici nebo nákladním automobilem. Přímým napojením na železniční síť, ale i na dálnici, je sklad v Praze Malešicích vhodný zejména pro kombinaci železniční a nákladní dopravy.

Skupina ÖBB Rail Cargo Group nabízí přepravu z České republiky do nejdůležitějších evropských přístavů a zpět a spojuje trhy střední, západní a východní Evropy až po asijský prostor. Přitom je organizována především obousměrná nákladní přeprava do německých přístavů Bremerhaven a Hamburg, jadranských  přístavů Koper (Slovinsko), Terst (Itálie) a Rijeka (Chorvatsko), polského přístavu Gdaňsk, případně do Bratislavy a Žiliny (Slovensko), Vratimova a Paskova (Česká republika) a do Kaliningradu (Rusko). Kromě toho skupina RCG v České republice disponuje kontejnerovými terminály v Brně, Mělníku, Ostravě a Přerově, odkud vedou cesty do cílových destinací především na Slovensko, do České republiky a do Polska.

Sklad ÖBB RCG zajišťuje kompletní logistické služby (FOTO: Petr Michalek)

Přečtěte si také

Back to top button