Letecká doprava

Delta Air Lines končí s linkou z Prahy do Atlanty

Americké aerolinie Delta Air Lines po čtyřech letech ruší linku mezi Prahou a Atlantou, končí tak přímé spojení mezi Ruzyní a největším letištěm na světě.

Od příštího roku aerolinie neobnoví linku ani na léto. Důvodem je slabá poptávka a také redukce kapacity na transatlantických linkách Delta Air Lines. S odkazem na server airways.cz to dnes uvedl iDnes.cz. Redukci potvrdil František Šiling, šéf českého zastoupení Air France – KLM, které se jako alianční partner SkyTeamu stará i o aktivity Delty v Česku. „Je to již potvrzené, že příští rok linka nebude létat. Mrzí nás to, ale dochází k redukci i do dalších evropských měst,“ uvedl Šiling. 

    
Firma už také mírně omezila provoz na lince mezi Prahou a New Yorkem. Místo Airbusu A330 posílá do Prahy o zhruba 30 míst menší Boeing 767-300. Delta začala létat z Prahy do Atlanty v roce 2007, do září 2009 létala celý rok. Loni a letos linku spouštěla jen na léto. Delta Air Lines omezí i další linky do Evropy, končí například se spojením z New Yorku do Budapešti. Ještě před dvěma týdny ho přitom nabízela za velmi akční cenu pod 7000 korun, kterého využila řada Čechů. Aerolinie klienty s letenkami z Budapešti přerezervovaly na lety přes Amsterdam, napsal server iDnes.cz. Členem mezinárodní aliance deseti leteckých společností SkyTeam jsou i České aerolinie.
 

Přečtěte si také

Back to top button