Letecká doprava

Emirates bude opět létat do Tripolisu

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností, obnoví 29. října 2012 linku do Tripolisu.

Toto rozhodnutí ilustruje význam Libye v rámci globální sítě Emirates a závazek letecké společnosti vůči této zemi. Podle nového letového řádu bude linka čtyřikrát týdně odlétat z Dubaje – vždy v pondělí, středu, pátek a sobotu v 9:25 a na mezinárodním letišti v Tripolisu přistane ve 14:00. Na lince bude nasazen Airbus A330-200, který kromě patnáctitunové nákladní kapacity nabízí 12 sedadel první třídy, 42 business třídy a 183 míst v ekonomické třídě.
 
„Obnovením letů do Tripolisu společnost Emirates zdůrazňuje svůj závazek vůči Libyi, v čase, kdy země prokazuje svoji sílu a odolnost tváří v tvář nepřízni osudu,“ řekl Jean Luc Grillet, senior vice prezident pro obchodní operace v Africe, „situaci v Libyi pozorně sledujeme a cítíme, že nastal čas obnovit linku, která pomůže podpořit místní byznys, mezinárodní obchod a osobní přepravu z města i do něj a také posílí celkovou infrastrukturu v zemi.“  
 
Tripolis byl součástí letecké sítě Emirates od března 2001. Linka od svého zahájení létala čtyřikrát týdně. 4. června tohoto roku Emirates demonstrovala své odhodlání linku do Libye obnovit otevřením své kanceláře v  Tripolisu. Prodejní kancelář je stavěna tak, aby maximálně zjednodušila a zpohodlnila cestování. Jsou zde přepážky pro všeobecné dotazy a rezervaci letenek, stejně tak i přepážky speciálně vyhrazené pro prémiové cestující, zákazníky Emirates Holidays a cestovní agenty.
 
Tripolis je 21. destinací Emirates v Africe. Obnovená linka je velkým přínosem především pro pasažéry, kteří létají do zemí v oblasti Perského zálivu, na indický subkontinent a do zemí ležících na Dálném východě. Emirates nabízí cestujícím ve všech třídách jídla připravená předními šéfkuchaři, mnohokrát oceněné palubní služby poskytované mezinárodní posádkou a zábavní systém ICE, který nabízí přes 1 400 zábavních kanálů a umožňuje příjem a odesílaní textových zpráv a emailů.
 
Emirates provozuje flotilu 180 letadel a je největším provozovatelem A380 na světě s 22 letouny v provozu. Společnost v současné chvíli létá do více než 120 destinací v 74 zemích světa. Během následujících šesti měsíců letecká společnost zahájí lety do dalších pěti destinací: 12. září do Washingtonu DC, 1. listopadu do australského Adelaide, 5. prosince do Lyonu, 10. prosince na ostrov Phuket a 6. února 2013 do Varšavy.
 

Přečtěte si také

Back to top button