Letecká doprava

Emirates SkyCargo už letecky přepravil do 50 zemí 50 milionů dávek vakcín proti COVID-19

Společnost Emirates SkyCargo se stala prvním leteckým nákladním dopravcem na světě, který přepravil více než 50 milionů dávek vakcín proti onemocnění COVID-19 a k tomu i 100 tun injekčních stříkaček, které budou použity při očkování.

Od konce loňského roku bylo přepraveno 220 tun vakcín, více než 50 milionů dávek šesti různých druhů očkovací látky, z místa výroby do 50 destinací, kam Emirates létá přes Dubaj. Emirates SkyCargo zůstala po celou dobu velmi aktivní a dynamická a podařilo se jí reagovat na rychlé změny a tím udržet mezinárodní tok základního zboží. Společnost byla jedna z prvních na světě, která se rozhodla zajistit přepravu nákladního zboží v letadlech určená pro osobní transport. Hlavní přepravované zboží byly základní ochranné pomůcky, lékařské vybavení, léčiva a jídlo. Během jednoho roku dopravce uskutečnil více než 27 800 letů a přepravil přes 100 tisíc tun základních komodit.

Přečtěte si také
Boeing 777 (FOTO:Emirates)

Již v říjnu loňského roku Emirates SkyCargo zřídila v Dubaji letecký uzel s certifikací GDP (osvědčení distribučních postupů) pro skladování a distribuci vakcín proti COVID-19. Díky propracované infrastruktuře a rozsáhlé skladovací kapacitě se společnosti podařilo přepravit velké množství vakcín  z  místa produkce, následně je společnost uskladnila v Dubaji a poté prostřednictvím nákladních letů pravidelně doplňovala zásoby vakcín v rozvojových zemí s omezenou infrastrukturou chladících řetězců.

V lednu 2021 se nákladní dopravce spojil s předními dubajskými subjekty, včetně DP World, International Humanitarian City a Dubai Airports a společně vytvořili logistickou alianci pro distribuci vakcín (Dubai Vaccine Logistic Alliance), která využívá strategické postavení Dubaje jako globálního uzlu pro distribuci vakcín proti COVID-19. V únoru tohoto roku Emirates SkyCargo podepsala memorandum s UNIFEC o upřednostnění přepravy vakcín proti COVID-19 na podporu programu COVAX usilující o spravedlivý globální přístup k vakcínám.

Síť Emirates SkyCargo čítá v současnosti více než 130 destinací na šesti kontinentech. Díky své moderní širokotrupé flotile a strategické geografické poloze dubajského hubu zajišťuje bezpečnou a rychlou distribuci vakcín proti COVID-19.

Přečtěte si také

Back to top button