Letecká doprava

Emirates v březnu spustí přímou linku Dubaj-Auckland

Emirates oznámila, že 1. března 2016 spustí novou přímou linku z Dubaje do Aucklandu, čímž Nový Zéland spojí s mnoha z 38 evropských destinací, a to pouze s jednou zastávkou v Dubaji.

Nová linka doplní již existující lety společnosti, konkrétně to znamená, že Emirates bude na Nový Zéland provozovat pět pravidelných letů. Ve třech případech je zajistí dvoupatrovým letadlem A380, kterým bude přes Austrálii létat do Aucklandu. Do Christchurch cestující dopraví Boeing 777-300ER a nová přímá linka bude obsluhována Boeingem 777-200LR.
 
Díky nové lince bude Nový Zéland blíže než kdy dříve. Odhadovaná doba letu je necelých 16 hodin z Dubaje na Nový Zéland a 17 hodin a 15 minut v opačném směru. Létat se bude každé tři hodiny v obou směrech.
 
„Dlouhá cesta na Nový Zéland bude nyní s jedinou zastávkou rychlejší a pohodlnější. Je to pozitivum, které ocení jak podnikatelé, tak turisté i krajané a ostatní cestující z Evropy, Afriky a Blízkého východu,“ poznamenal předseda a výkonný ředitel Emirates Airline a Emirates Group Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum.
 
„Turisté teď budou mít ještě více možností, jak se na Nový Zéland dopravit. Ať už jedním ze tří denních spojů letadlem A380 do Aucklandu se zastávkou v Austrálii, přímím letem do Aucklandu nebo každodenním letem na jih ostrova do Christchurch. Na ostrovy zavítají ročně 3 miliony turistů a my se na tom chceme aktivně podílet a toto číslo dále navyšovat,“ doplnil šejk.
 
„Provozovat přímý spoj mezi Dubají a Aucklandem bylo naším cílem už nějakou dobu, nicméně tento krok byl ovlivněn dostupností vhodných letadel a rozšiřováním naší globální sítě destinací, počtem letů a kapacitami na stávajících trasách. Jsme rádi, že nyní můžeme tento plán uskutečnit,“ uvedla Jeho Výsost.
 
Do flotily Emirates neustále přibývají letadla A380 a Boeingy 777. Díky této strategii obnovy letového parku jsou podle šejka již k dispozici letadla pro obsluhu přímých dlouhých letů.  
 
„Emirates začala na Nový Zéland létat do Aucklandu v srpnu roku 2003 dvakrát denně, o několik měsíců později jsme nasadili třetí spoj a následně v roce 2004 jsme zavedli denní linku do Christchurch. Od roku 2009 jsme pak postupně nahrazovali letadla směřující do Aucklandu naší ‚vlajkovou lodí‘ A380, které dnes létají přes Sydney, Melbourne a Brisbane, respektive do Dubaje a dál a nazpět,“ řekl šejk.
 
„Auckland jakožto hlavní přístupový bod Nového Zélandu je prosperující atraktivní město s 1,5 milionem obyvatel a jsme přesvědčeni, že díky turismu a obchodu bude snadné naše pravidelné lety udržet,“ doplnila Jeho Výsost.
 
Se zavedením přímé linky bude moci Emirates přepravit každý den na Nový Zéland a zpět více než 2 000 lidí.
 
Boeing 777-200LR, který budu nový přímý spoj obsluhovat, byl speciálně postaven pro ultra dálkové lety a dokáže přepravit až 266 cestujících. Stejně jako v ostatních letadlech společnosti Emirates, které létají na Nový Zéland, nabídne i toto tři cestovní třídy: osm kabin v první třídě, 42 polohovatelných sedadel v byznys třídě a 216 pohodlných sedadel v ekonomické třídě.
 
Na palubách letadel Emirates samozřejmě nebudou chybět gurmánské speciality a kvalitní vína, ani více než 2 000 kanálů zábavy, které mohou cestující sledovat na velkých obrazovkách v každém sedadle. Lidé jistě ocení i štědré váhové limity pro zavazadla – v ekonomické třídě mohou mít až 30 kg, v byznys třídě 40 kg a v ekonomické třídě až 50 kg.
 
Z nové linky budou moci těžit i vývozci zboží, získají totiž větší kapacitu k přepravě zboží přes Dubaj. Tato výhoda se odrazí zejména v možnostech exportu zboží s krátkou trvanlivostí do zemí Blízkého východu a Afriky. Nový Zéland je totiž známý hlavně svými velmi kvalitními mléčnými výrobky.
 
Spoj na Nový Zéland ponese označení EK 448 a z Dubaje bude odlétat v 10:05 a do Aucklandu přiletí následující den v 11:00 (místního letního času). Zároveň nabídne rychlé spojení mezi Dubají a dalšími 24 evropskými destinacemi, kam Emirates létá. Cestující po příletu do Aucklandu budou moci využít řadu codesharových vnitrostátních linek partnerské společnosti Jetstar.
 
Naopak EK 449 bude odlétat ze Zélandu každý večer (místního letního času) ve 21:30 a následující ráno v 5:45 přistane v Dubaji. Cestující tak mohou navázat na lety do 38 evropských destinací, ale i do Indie, Afriky a na Blízký východ.
 
Cestující, kteří mají v současné době rezervované lety do Dubaje a na další navazující lety si mohou letenku přerezervovat a využít nové linky bez dalších poplatků (samozřejmě v závislosti na volných místech).

Přečtěte si také

Back to top button