Letecká doprava

Rok 2015 byl pro Wizz Air výjimečný

Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, má za sebou velmi úspěšný kalendářní rok 2015, v němž se zařadil mezi ultranízkonákladové dopravce s nejlepšími výsledky.

Mezi milníky roku 2015 patří úspěšné kotování na Londýnské burze cenných papírů LSE (London Stock Exchange), významná obnova značky a modernizace designu letadel, rekordní objednávka letadel Airbus na aerosalonu v Paříži a zahájení provozu prvního letadla A321 – Wizz Air se tak stal první leteckou společností v Evropě, která provozuje letadlo s 230 sedadly.
 
Letecká společnost prodávala ke konci roku letenky do 118 destinací v 38 zemích na více než 400 linkách. Flotila společnosti Wizz Air byla tvořena 63 letadly Airbus A320 a dvěma letadly A321 na 22 základnách ve střední a východní Evropě. Wizz Air přidal v roce 2015 čtyři nové základny – Tuzla, Debrecín, Košice a Lublin. Wizz Air také oznámil, že 23. základna bude otevřena v červenci v Jasy.
 
Wizz Air ke konci roku 2015 provozoval 81 nových linek, které rozšířily nabídku v průběhu roku, a pro rok 2016 již oznámil 32 nových linek.
 
Wizz Air přepravil v roce 2015 devatenáct milionů cestujících, o 3,2 milionu cestujících víc než v kalendářním roce 2014. Wizz posílil svou flotilu o 11 nových letadel Airbus a vytvořil 400 nových pracovních míst, čímž se celkový počet zaměstnanců zvýšil na 2600.
 
Wizz Air v České republice v současnosti nabízí lety do 11 destinací z letišť v Praze a Brně a v roce 2015 přepravil 471 385 cestujících z České republiky, což je o 9,8 % víc než v předchozím roce.
 
József Váradi, předseda představenstva společnosti Wizz Air, řekl: „Díky tvrdé práci našich zaměstnanců a neuvěřitelné loajalitě našich cestujících se rok 2015 zapíše do historie jako jeden z našich nejlepších. Nepřetržitý růst ukazuje přijetí obchodní politiky společnosti Wizz Air, založené na nízkých cenách a servisu s úsměvem, čímž se odlišujeme od ostatních nízkonákladových dopravců v regionu. Evropští cestovatelé se nespokojí pouze s levnou letenkou – evropští cestovatelé chtějí také možnost volby a vyžadují přístup založený na respektu. To všechno patří k charakteristickým znakům cestování s WIZZ a naše skvělé výsledky v roce 2015 mi říkají, že tato nabídka nalézá u našich cestujících odezvu.“
 
Mezi nové služby pro cestující, zavedené v roce 2015, patří možnost rezervace sedadla, vylepšené přednostní odbavení, které cestujícím umožňuje brát si s sebou navíc jedno drobné osobní zavazadlo společně s kabinovým zavazadlem a nová kategorie Plus Fare, která zahrnuje maximální limit pro zavazadla k odbavení ve výši 32 kg, velké kabinové zavazadlo, přednostní odbavení a odbavení na letišti.
 
Společnost zavedla také modernizovanou značku a design letadel ve stylu, který ještě lépe odráží měnící se očekávání zákazníků. Rozšířena byla také internetová prezentace společnosti Wizz Air, jejíž hlavní webová stránka je nyní k dispozici v 23 jazycích, zatímco verze webových stránek optimalizovaná pro přenosná zařízení doplnila aplikaci letecké společnosti pro operační systémy iOS a Android.
 
Společnost v srpnu zprovoznila nový servisní hangár na mezinárodním letišti Budapešť, který společně se školicím střediskem pro piloty a obslužný personál společnosti Wizz Air upevňuje její vedoucí roli v maďarském leteckém průmyslu. Wizz Air v roce 2015 také zahájil program pro výcvik pilotů, jehož úkolem je získávat a vzdělávat ctižádostivé jednotlivce z Maďarska a okolních zemí, aby byl zajištěn dostatečný přísun talentovaných pracovníků pro budoucí růst.
 
Wizz Air nedávno získal za své úspěchy v roce 2015 ocenění „Value Airline of the Year“ od časopisu Air Transport World.

Přečtěte si také

Back to top button