Letecká doprava

Travel Service loni přepravil o 11 procent více pasažérů

Česká letecká společnost Travel Service v loňském roce přepravila 3,5 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst o 11 procent.

Soukromý dopravce se tak přiblížil nejvíce ve své historii k Českým aeroliniím. Uvedla to Mladá fronta Dnes (MfD). “Rok 2011 hodnotíme jako velmi složitý a těžký. Optimismus nesdílíme ani v roce 2012,“ řekla deníku mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková. Společnost si stěžuje na rostoucí ceny paliva a kurz dolaru či výkyvy v poptávce. Navzdory tomu zůstala firma loni v mírném zisku, dodala mluvčí. 
    
Travel Service loni rostl podstatně rychleji na svých základnách v zahraničí. V Česku se zvýšil počet cestujících na charterových letech o 3,1 procenta. Česko je však pro firmu stále klíčovým trhem. Společně s pravidelnými lety pod značkou SmartWings (735.000 pasažérů, nárůst o 15,6 procenta) přepravily na letech z a do Česka 1,9 milionu cestujících. 
    
Firma, která na trhu působí od roku 1997, je lídrem na charterovém trhu i na Slovensku a v Maďarsku. Významný podíl má také v Polsku. Letadla Travel Service přistávají na více než 250 letištích čtyř kontinentů. ČSA dosud čísla za celý loňský rok nezveřejnily. Do listopadu přepravily podle statistik Asociace evropských aerolinek (AEA) 3,97 milionu cestujících, meziročně o šest procent méně, napsala MfD.
 

Přečtěte si také

Back to top button