Motorismus

Aktualizovaná verze systému Dynafleet

Dynafleet, informační systém společnosti Volvo Trucks, přichází s novinkou, která opět rozšíří a navýší dostupnost našich služeb. Jedná se o novou aplikaci pro chytré telefony a tablety.

Nová aplikace Dynafleet umožňuje dopravním společnostem řídit celý svůj vozový park na dálku z libovolného místa pomocí chytrého telefonu či tabletu. Díky této funkci dostanou přístup k celé řadě dalších informací v reálném čase, včetně přesné polohy , spotřeby paliva, času řízení a odpočinku řidiče, emisí  a umístění Truck Center Volvo.
„S novou aplikací Dynafleet jsme výrazně zlepšili přístup a navigaci z mobilních zařízení,“ říká Jarkko Aine, manažer pro komunikaci a kompetenci ve společnosti Volvo Trucks. „Rozhraní je jednoduché, jasné a umožňuje uživatelům přístup k důležitým informacím o vozovém parku, kdykoli a odkudkoli  pouhým jedním prstem.“
Nové funkce zahrnují i tzv. Hodnocení palivové efektivnosti
V kombinaci se školením řidičů mohou informace shromážděné prostřednictvím systému Dynafleet dopomoci ke snížení spotřeby paliva až o 7%. Díky spuštění nové aplikace Dynafleet – hodnocení palivové efektivnosti – můžete dosáhnout dalších úspor.
Sledováním spotřeby paliva vozidla a chování řidiče ve Vašem vozovém parku pomocí nové aplikace Dynafleet – hodnocení palivové efektivnosti – vypočítáte konkrétní výsledky u těchto čtyř oblastí: předvídání a brzdění, využití motoru a převodovky, úprava rychlosti a volnoběh. Každý takový výsledek je pak možné blíže prozkoumat a analyzovat.
„Hodnocení palivové efektivnosti je jedinečnou aplikací Dynafleet, díky níž  chceme maximálně usnadnit sledování vozidel a snížit spotřebu paliva našim zákazníkům,“ dodává Jarkko Aine. „Uživatelé budou mít přístup k výsledkům jak celé flotily, tak k výsledkům jednotlivých vozidel a řidičů v určitých časových obdobích. Díky detailním parametrům budou dopravci schopni určit přesné oblasti, kde je třeba se zlepšit a přizpůsobit tak své akční plány či školení odpovídajícím způsobem. Během tohoto roku bychom rádi tuto funkci přidali do Dynafleet Online systému.“

Nová aplikace Dynafleet je k dispozici již nyní pro iPhone a iPad a lze ji zdarma stáhnout  z Apple App Store. Nicméně pro tuto aplikaci je nutné mít spuštěné předplatné Dynafleetu. „Naši zákazníci stále více používají při svém podnikání chytré telefony a tablety a my jsme byli stále více a více dotazování s žádostmi o funkci jakou je právě tato,“ říká Peter Brännerud, z oddělení služeb a prodeje, Volvo Truck Center Švédsko. „Tato aplikace je přesně to, co jsme očekávali a myslím, že bude velmi populární.“

O Dynafleetu
Systém Dynafleet byl představen v roce 1994 jako jeden z prvních systémů pro sledování vozového parku. V posledních letech prodej výrazně vzrostl a dnes má Dynafleet  více než 30.000 uživatelů, ve srovnání s 11.000, které byly registrováni před dvěma lety. Je k dispozici v 19 jazycích a na všech trzích kromě Severní Ameriky.
 

Přečtěte si také

Back to top button