Motorismus

Křeček Charlie – nejnovější řidič Volvo Trucks

Po loňském úspěchu postavy Ballerina Stunt (balerína kaskadérka) nyní společnost Volvo Trucks posadila za volant svého nejnovějšího modelu Volvo FMX křečka domácího.

V tomto kaskadérském výstupu řídí křeček Charlie svůj nákladní vůz přes nebezpečný lom, čímž prokazuje, jak snadno se tento 15tunový vůz pro stavebnictví ovládá. Film byl natočen ve Španělsku a režíroval ho Jamie Rafn, známý svým na jeden záběr vytvořeným spotem Walk.
 
Viceprezident společnosti Volvo Trucks pro marketing a komunikaci Lars Terling prohlásil, že kaskadérské filmy jsou součástí strategie testů v živém prostředí, která dramaticky podtrhává technické inovace společnosti Volvo Trucks. „Zpočátku jsme byli hodně skeptičtí, ale pak jsme zjistili, jak bylo snadné předvést, jak lehce se pomocí Volvo Dynamic Steering dá řídit.“ Námětem tohoto spotu je revoluční Volvo Dynamic Steering, snímající ze řidičů po celém světě námahu z otáčení volantem. Lars Terling prozradil, že se chystá ještě více živých testů.
 
Charlie je speciálně vycvičený křeček z Velké Británie. Nákladní vůz, který řídí, je nový model Volvo FMX. „Věřím, že lze těžko uvěřit tomu, že by křeček dokázal řídit nákladní automobil, ale křeček Charlie to dokázal. To, co ve filmu vidíte, je reálná skutečnost.“ Tato vozidla jsou užívána v dolech, ve stavebnictví a v jiných těžkých provozech. Podpůrnou roli sehrál precizní řidič Seon Rogers, který svými nohami ovládal pedály, a mrkev, která Charliemu zabraňuje poslat vůz do nebezpečných výmolů. Film byl natočen v uzavřeném lomu u Los Tres Cunados ve Španělsku.
 

 

 

Přečtěte si také

Back to top button