Motorismus

Praha jako první viděla nový Rolls-Royce Ghost

Praha stala prvním evropským městem, ve kterém byl oficiálně představen nový Rolls-Royce Ghost. Druhá generace „menšího“ rollsu má minimalistický design a celou řadu nových technologických prvků. 

První změnou je na míru vytvořený prostorový hliníkový rám, který umožnil designérům, konstruktérům a řemeslníkům dodat vozu vynikající estetické, mechanické a akustické rysy.

V minimalistickém designu nového vozu Ghost se odráží designérský směr Post Opulence, který již zapustil kořeny v architektuře, módě, špercích nebo lodním průmyslu a reprezentuje myšlenkový směr definovaný spíše střídmostí a autenticitou materiálů než přehnanou okázalostí.

“Jakmile jsme odhalili nový model vozu Ghost, okamžitě se stal vlajkovou lodí nového post-opulentního světa luxusu,” řekl Frank Tiemann, ředitel korporátní komunikace pro střední a východní Evropu společnosti Rolls-Royce Motor Cars.

Poprvé je použitý systém odpružení Planar, jehož jméno vychází z geometrického termínu pro dokonale plochou horizontální rovinu. Výsledkem spolupráce kamer, systému GPS, vzduchového odpružení a sofistikovaného tlumení je pocit “vznášení na létajícím koberci.”

Motor V12 twin-turbo o zdvihovém objemu 6,75 litrů s výkonem 571PS a 850Nm točivého momentu pohání všechna kola. Další novinkou je zatáčení zadních kol a elektrické otevírání a zavírání dveří.

Veškeré konstrukční prvky i prvky interiéru jsou naladěny na specifickou zvukovou frekvenci, nahrazující úplné ticho, které může být při jízdě matoucí. Akustičtí experti výsledný měkký temný zvuk nazvali “šepotem”, který je vnímán jako jediný tón.

Karel Kadlec, majitel dealerství Rolls-Royce Motor Cars Prague dodal: “Působíme na velmi vytříbeném a jedinečném trhu. Ghost byl v České republice a na Slovensku mimořádně úspěšný, a proto věřím, že i nový model přidá do tohoto úspěšného příběhu svou novou kapitolu.”

Back to top button