Motorismus

Prodej automobilek Hyundai a Kia pokračuje v růstu

Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor a její sesterská společnost Kia Motors v říjnu pokračovaly ve zvyšování prodeje, protože růst v zahraničí převážil nad poklesem poptávky na domácím trhu.

Prodej společnosti Hyundai se v říjnu meziročně zvýšil o 14 procent na téměř 365.000 vozů a prodej firmy Kia stoupl o 11 procent na více než 212.000 vozů. Automobilka Hyundai nicméně nedávno vyjádřila obavy z růstu konkurence a ekonomické nejistoty. 


„Očekávám, že Hyundai a Kia dosáhnou ve čtvrtém čtvrtletí rekordního objemu prodeje,“ uvedl jeden z analytiků makléřské společnosti Mirae Asset Securities. „Růst světové poptávky po automobilech v příštím roce zpomalí, stejně jako prodej automobilek Hyundai a Kia. Očekávám však, že tato dvojice si povede lépe než světový trh,“ dodal. 

    
Hyundai tvoří společně se sesterskou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Automobilky Hyundai a Kia byly dříve považovány za výrobce levných vozů s nezajímavým designem. Firmy však v posledních letech zapracovaly na svých problémech s designem i kvalitou, a začaly tak dosahovat vynikajících výsledků v prodeji. Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.
 

Přečtěte si také

Back to top button