Motorismus

Skupina MOL získala čerpací stanice Lukoil na Slovensku a restaurace Marché v Maďarsku

Skupina MOL oznámila akvizici 100 % společnosti Normbenz Slovakia s.r.o. od Normeston Group Cyprus Limited (prodej podílu), která zahrnuje 16 čerpacích stanic na Slovensku provozovaných pod značkou Lukoil. Získá je společnost Slovnaft. Skupina MOL také uzavřela smlouvu se společností Marché International AG o koupi společnosti, která provozuje v Maďarsku 9 restaurací pod značkou Marché.

Dohody naplňují aktualizovanou dlouhodobou strategii Skupiny MOL „SHAPE TOMORROW“ 2030+, která klade zvláštní důraz na rozvoj služeb zákazníkům.

„Další rozvoj nabídky stravování a služeb pro pohodlí zákazníků, jakož i expanze naší sítě jsou součástí aktualizované strategie s cílem stát se regionálním lídrem v maloobchodním prodeji paliv, zboží i nabídce služeb. Získání 16 nových čerpacích stanic na Slovensku je pro nás příležitostí rozšířit  zde naše pole působení a zavést koncept Fresh Corner na nových čerpacích stanicích. Akvizice společnosti provozující restaurace Marché v Maďarsku zase otevírá společnosti MOL nové perspektivy, které jí umožní posunout svou gastro nabídku na novou úroveň a oslovit maloobchodními službami širší veřejnost,“ uvedl Péter Ratatics, viceprezident Skupiny MOL pro Služby zákazníkům.

„Rozšiřujeme maloobchodní síť Slovnaft na Slovensku, abychom byli ještě blíž našim zákazníkům. Nově získané čerpací stanice budou rebrandované a poskytnou lidem na cestách vysoký standard produktů a služeb, který od naší sítě očekávají,“ řekla Timea Reicher, ředitelka Maloobchodu společnosti SLOVNAFT, a.s.

Akvizice 100 % společnosti Normbenz Slovakia s.r.o. zahrnuje maloobchodní síť 16 čerpacích stanic se značkou Lukoil.. Tyto čerpací stanice vhodně doplní maloobchodní síť Slovnaftu, která má nyní na Slovensku 254 čerpacích stanic. Značku Lukoil nahradí značka Slovnaft. Záměrem Slovnaftu je zavést i na nových čerpacích stanicích koncept Fresh Corner s prémiovými gastro produkty a dalšími službami, které již poskytuje maloobchodní síť Slovnaft. Transakce nyní čeká na schválení Antimonopolním úřadem SR.

Sedm z devíti získaných restaurací Marché International je už deset let pevnou součástí čerpacích stanic MOL. Díky čerstvosti surovin a konceptu přípravy à la minute poskytují tyto restaurace na evropském trhu špičkovou kvalitu. V uplynulých letech získala společnost MOL dostatek regionálních zkušeností a znalostí, aby mohla začít provozovat tyto restaurace v rámci vlastního podnikání, se záměrem včlenit je do konceptu Fresh Corner. Akvizice podléhá schválení ze strany maďarského orgánu pro hospodářskou soutěž (GVH).

Koncept Fresh Corner byl uveden na trh v roce 2015. Vedle tankování přináší lidem na cestách možnost vychutnat si na čerpacích stanicích i kvalitní kávu, hot dogy, čerstvé sendviče či pečivo. Řetězec má v současnosti 955 provozů. Koncept Fresh Corner výrazně přispěl k rekordnímu výsledku segmentu Služeb zákazníkům v roce 2020.

Přečtěte si také

Back to top button