Motorismus

Společnost DAF Vlaanderen vyrobila dva miliony náprav

Dne 1. prosince 2011 opustila výrobní linku společnosti DAF Vlaanderen ve Westerlo v Belgii dvoumiliontá náprava.

„Jedná se o velmi významný mezník v historii výrobního závodu DAF specializovaného na výrobu náprav a kabin,“ uvedl Harrie Schippers, prezident společnosti DAF Trucks N.V. Společnost DAF zahájila provoz v nových výrobních prostorech v Belgii v roce 1966. Nejprve byla zahájena výroba kabin a v roce 1971 byla zahájena také výroba náprav. Od tohoto roku tedy společnost DAF Vlaanderen kromě kabin vyrábí také nápravy. V současné době se zde vyrábí nápravy pro oblíbené modely CF a XF105. Jde o 7,5tunové a 9tunové přední nápravy, 13tunové zadní nápravy a 26tunové zdvojené nápravy. Tato společnost vyvíjí a vyrábí nápravy, které jsou šité na míru nákladním vozidlům DAF. Tím je zajištěna maximální kvalita, spolehlivost a hospodárnost. Nápravy DAF jsou výjimečné hlavně díky nízké pohotovostní hmotnosti, vysokému užitečnému zatížení a širokému výběru dostupných verzí.
 
Rozsáhlé investice
Během posledních několika let byly stejně jako do výrobního závodu na kabiny investovány rozsáhlé prostředky také do výrobního závodu na nápravy z důvodu maximalizace efektivity a kvality. Byla například zprovozněna nová linka na výrobu poloos a v celém výrobním závodě se používá nejmodernější robotická technologie. Výroba probíhá sekvenčně na základě principu „právě včas“, což znamená, že nápravy jsou dodávány do montážního závodu DAF v Eindhovenu a do závodu Leyland Trucks ve Velké Británii přímo na výrobní linku bez meziskladu. DAF Vlaanderen v současné době vyrábí přibližně 475 náprav denně.
 
„Mezník, který představuje vyrobení dvoumilionté nápravy, je pro zaměstnance DAF Vlaanderen velmi důležitým okamžikem,“ vysvětluje Harrie Schippers. „Díky jejich snaze a obětavosti jsme schopni dodávat nápravy v té nejvyšší kvalitě, která je nezbytná pro hnací soustavy našich vozidel, zajišťující maximální efektivitu a optimální životnost.“
 
DAF Trucks N.V. –pobočkaamerické společnosti PACCAR Inc, jednoho z největších světových výrobců těžkých nákladních vozidel–je předním výrobcem lehkých, středně těžkých a těžkých nákladních vozidel. V roce 2010 získala na trhu Evropské unie podíl přibližně 15,2 % v kategorii nad 15 tun. Společnost DAF vyrábí kompletní řadu tahačů a podvozků a dokáže nabídnout správné vozidlo pro každou přepravní aplikaci. Společnost DAF patří také ke špičce v poskytování dalších produktových služeb: řešení MultiSupport pro opravy a smlouvy o údržbě, finanční služby společnosti PACCAR Financial a prvotřídní servis dílů. Společnost DAF navíc vyvíjí a vyrábí součásti, jako jsou nápravy a motory pro výrobce autobusů a autokarů po celém světě. DAF Trucks N.V. má výrobní závody v Eindhovenu v Nizozemsku a ve Westerlo v Belgii a přes 1 000 prodejců a servisních míst v Evropě.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button