Motorismus

Toyota a Stellantis chystají velkou dodávku

Toyota a Stellantis chystají velkou dodávku. Společnosti Stellantis a Toyota Motor Europe (TME) rozšíří spolupráci na novém velkém dodávkovém automobilu včetně verze s bateriovým pohonem. Nové vozidlo je již třetí karosářskou variantou a doplní stávající nabídku kompaktních a středně velkých lehkých užitkových vozů. 

Nové vozidlo se bude vyrábět v závodech Stellantis v polských Gliwicích a italské Atesse. Výroba je naplánována na polovinu roku 2024, dodávka bude premiérou Toyoty v segmentu velkých užitkových vozidel.

Přečtěte si také

Toyota a Stellantis chystají velkou dodávku

Spolupráce firem Stellantis a TME započala v roce 2012 středně velkou dodávkou Toyota Proace, vyráběnou v závodu Hordain ve Francii. V roce 2019 následoval konkurenceschopný a atraktivní přírůstek do segmentu kompaktních lehkých užitkových vozů, Toyota Proace City, vyráběný ve španělském závodu Vigo. Nová spolupráce Toyotě umožní nabízet v Evropě kompletní řadu lehkých užitkových vozů, přínosem pro obě firmy je společný vývoj a optimalizace výrobních nákladů. 

„Jedná se o důležitý přírůstek, který završuje naši nabídku lehkých užitkových vozidel pro evropské zákazníky značky Toyota. Nový lehký užitkový vůz bude klíčovým příspěvkem k plánovanému růstu Toyoty v rámci celkové nabídky LCV vedle modelů Hilux (pick-up), Proace a Proace City, a umožní tak Toyotě poskytovat řešení mobility ve všech segmentech trhu LCV,“ říká Matt Harrison, prezident a generální ředitel Toyota Motor Europe.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button