Zprávy

První plnicí stanici CNG roku 2017 otevřel na přelomu roku Bonett v Turnově

Celkem tak provozuje v největší síti v ČR již 24 CNG stanic.

Společnost Bonett, největší prodejce CNG v České republice, pokračuje ve vysokém tempu rozvoje své sítě plnicích stanic. Ke dvěma prosincovým stanicím přidal Bonett na přelomu roku i první stanici roku 2017 v Turnově. Tím tak navýšil počet vlastních CNG stanic včetně 1 neveřejné stanice na celkem 24, a potvrzuje pozici největší CNG sítě v České republice.
 
Nejnovější plnicí stanice společnosti Bonett byla otevřena v Turnově. Nachází se na čerpací stanici PHM Kontakt ve Svobodově ulici, na hlavním tahu Liberec – Jičín. Stanice poskytne stejný komfort plnění, jako je obvyklé v síti Bonett. Výkonný kompresor a sklad pro téměř 1500 kubíků stlačeného plynu zajistí skutečně rychlé plnění vozidel. Stanice v lokalitě doplní další stanici Bonett v Liberci.
 
Již od přelomu roku mohou majitelé aut na CNG nově tankovat taktéž ve Vrchlabí, což jistě uvítají nejen místní, ale také návštěvníci Krkonoš. „Plnicí stanici najdou řidiči v ulici Lánovská v areálu čerpací stanice Kontakt v blízkosti hlavního tahu směrem na Špindlerův Mlýn, necelý kilometr od závodu Škoda Auto,“popisuje Václav Holovčák,místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment. „Jedná se již o čtvrtou plnicí stanici Bonett v Královéhradeckém kraji, na kterou již brzy navážeme otevřením další naší stanice v Náchodě, přibližuje další plány v lokalitě Holovčák.
 
Ve stejné době byla dokončena nová plnicí stanice v Hodoníně, která stojí přímo na čerpací stanici Shell na Brněnské ulici u hlavní silnice I/55 směr Břeclav. Využít ji tak mohou řidiči jedoucí na Slovensko, kde není síť plnicích stanic tak velká jako u nás.
 
Všechny stanice umožňují využití výhodných Bonett CNG karet, bankovních karet i ostatních CNG karet. Ve Vrchlabí a Turnově je navíc možno zaplatit i hotovostí a CCS.
 
V roce 2017 hodláme proinvestovat dalších až 150 milionů korun, které půjdou jak na výstavbu nových stanic, tak na posílení a modernizaci těch stávajících,“ vypočítává Václav Holovčák. „Našim cílem je mít na konci roku 2017 čtyřicet vlastních stanic, čímž posílíme pozici největšího prodejce zemního plynu v dopravě v České republice. Zvažujeme i vybudování vlastního LNG projektu a velké výroby biometanu jako zdroje obnovitelného zemního plynu; máme k dispozici špičkové technologie, zdroje a technologické know-how potřebné pro vybudování takových projektů“
 
Více informací o skupině Bonett naleznete na adrese: www.bonett.cz

 
Bonett
Bonett je největším prodejcem CNG do vozidel v ČR. Působí na českém a slovenském trhu, a orientuje se na investice, provozování a dodávky stanic na alternativní paliva. Skupina má v portfoliu pod značkou BONETT EUROGAS aktuálně 24 CNG stanic v investiční hodnotě přesahující 200 milionů korun, například velké veřejné autobusové plnicí stanice CNG například v Liberci, Kladně, Přerově, a dalších městech. Bonett má podíl více než 15 % na prodeji CNG v ČR. V příštích letech plánuje Bonett vybudovat několik desítek dalších nových CNG stanic, a pilotní LNG projekty. Celkové investice jsou plánovány na 400-500 milionů korun. Bonett technologie plnicích stanic CNG jsou spojeny se špičkovou technologií s až pětiletou zárukou, nadstandardními službami a non-stop servisem včetně nepřetržitého dispečinku. Stanice Bonett je možno najít i například v továrnách Škoda Auto, Volkswagen, nebo výrobce autobusů Iveco, Bonett vybudoval i největší plnicí stanice CNG ve střední Evropě pro Dopravní podnik Ostrava i Dopravní podnik Brno; z technologií Bonett je plněno téměř 50 % všech CNG autobusů v ČR, Bonett s více než 60 realizovanými CNG projekty má majoritní podíl na všech nově budovaných CNG stanicích. Bonett poskytuje i veškeré související projekční, poradenské, ekonomické a finanční služby, včetně investic a provozování CNG stanic a prodeje CNG konečným zákazníkům.
 

Přečtěte si také

Back to top button