Zprávy

Rok 2016 byl pro Hyundai v ČR nejlepší v historii

V roce 2016 prodal Hyundai na českém trhu 20 496 aut, což je nejlepší výsledek v historii. Ve srovnání s rokem 2015 se jedná o 5,9% nárůst a značka Hyundai je s 9,3% podílem v České republice druhou nejprodávanější. Nejžádanějšími byly modely i30, ix20 a Tucson.

Nejprodávanějším vozem automobilky Hyundai v ČR byl v minulém roce model i30 vyráběný v moravskoslezských Nošovicích. Za celý rok se prodalo 7760 vozů i30, což představuje nárůst o 12 % a více než 13% tržní podíl v kategorii nižší střední třídy. Druhý, co do počtu prodaných vozů, byl model ix20, kterého se prodalo 4 316 kusů a je s více než 56% tržním podílem nejprodávanějším vozem v kategorii malých MPV. Třetím nejprodávanějším modelem Hyundai v ČR je Tucson s 3 178 prodanými vozy, který
v segmentu SUV-C drží 21% tržní podíl a je nejprodávanějším modelem v této kategorii.
 
Uvedená čísla o prodejích jsou očištěna o zmanipulované prodeje a jsou tedy bez takzvaných zmanipulovaných účelových registrací, jimiž některé konkurenční značky záměrně zkreslují své skutečné prodeje. V reálných prodejích není započtena ani tzv. neprůhledná kategorie a to z toho důvodu, že v této kategorii nelze jednoznačně identifikovat koncového zákazníka.

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button