Logistika a skladyRůzné

Uchopovač OnRobot VGC10 pomohl společnosti Designed Mouldings zvýšit produktivitu

OnRobot,vedoucí dodavatel ucelené řady robotických nástrojů pro kolaborativní aplikace, uvedl, že Designed Mouldings, australská společnost specializující se na vstřikování plastů a výrobu plastových uzávěrů a těsnění pro obalový průmysl, zkrátila dobu výrobního cyklu a zvýšila svoji produktivitu díky podtlakovému uchopovači VGC10. Očekávaná návratnost investice do kolaborativní aplikace je 6 měsíců.

Společnosti prudce narostl počet objednávek poté, co byly vzhledem k pandemii COVID-19 uzavřeny hranice, narušené globální dodavatelské řetězce a australské firmy se obrátily na lokální výrobce. Po analýze procesů a identifikaci časově příliš náročného manuálního vkládání podložek do plastových víček se Designed Mouldings rozhodla pro automatizaci tohoto úkolu.

Elektrický podtlakový uchopovač OnRobot VGC10 představoval pro kolaborativní aplikaci jednoznačnou volbu. Díky neomezeným možnostem nastavení dle aktuálních potřeb je kompaktní a lehký uchopovač ideální do stísněných prostředí a lze jej v rámci provozu využít na více úkolů.

Uchopovač VGC10 od firmy OnRobot (FOTO: OnRobot)

Uchopovač VGC10 integrovaný s kobotem Techman Robot pracuje jako samostatná jednotka, nevyžaduje externí přívod vzduchu ani kabelážní či trubkové systémy, čímž urychluje zprovoznění a snižuje náklady na údržbu. Umožňuje vytvořit kolaborativní aplikaci s minimálním půdorysem, jež lze snadno zprovoznit prakticky kdekoliv. Důležitým faktorem je, že může pracovat v bezprostřední blízkosti lidí a nevyžaduje bezpečnostní zábrany. Nastavení uchopovače VGC10 bylo poměrně rychlé: Designed Mouldings dokončil instalaci a programování za pouhé tři dny.

Uchopovač OnRobot VGC10 snadno zkompletuje 20 000 kusů za 24 hodin – tj. třikrát rychleji, než při manuálním zpracování. Díky neustálému přílivu zakázek očekáváme návratnost investice za šest měsíců,“ uvedl Paul Neumeyer, výkonný ředitel společnosti Designed Mouldings. Společnost zaznamenala snížení odpadu materiálu o cca 2 % a zaměstnanci jsou navíc osvobozeni od rutinní práce, což jim umožňuje soustředit se na úkoly s vyšší hodnotou.

Vzhledem k úspěšné implementaci VGC10 plánuje Designed Mouldings automatizaci dalších manuálních procesů. Společnost konkrétně plánuje využívat uchopovač OnRobot RG2 k montáži filtrů pro zdravotnická zařízení.

Podívejte se na video přímo z továrny

Back to top button