Zprávy

Scania dodá více než 2000 nákladních vozidel firmě Eddie Stobart

Scania získala doposud největší objednávku na nákladní vozidla, kterou kdy v Evropě obdržela. Britskému dopravci Eddie Stobart Limited a jeho dceřiným společnostem, včetně A.W. Jenkinson Forestry Products, dodá švédský výrobce více než 2000 nákladních vozidel.

Vzhledem k tomu, že na obří dodávku má Scania pouze dva roky (počínaje březnem 2016), bude do kontraktu zapojeno hned několik britských dealerství, a to jak pro dodávky vozidel, tak pro následné opravy a údržbu. Společnost Eddie Stobart už v minulých letech učinila podobně velké objednávky vozidel Scania – 1000 kusů v letech 2010 a 2012, 1500 kusů v roce 2014 a v tuto chvíli se jedná o více než 2000 vozidel.
 
Jsme samozřejmě rádi, že dlouhodobé partnerství mezi našimi organizacemi nejen funguje, ale stále se zlepšuje. Moc se těším na naplnění této objednávky a věřím, že i do budoucna zůstaneme pro firmu Eddie Stobart spolehlivým partnerem,“ uvedl Claes Jacobsson, generální ředitel Scanie ve Velké Británii.
 
Většina vozidel v rámci objednávky bude poskytnuta formou leasingu (36 měsíců) a v rámci kontraktu bude zahrnuta i silniční daň a veškerá údržba. Celá dodávka bude směsicí vozidel s kabinami řad G a R – všechny ve verzi Highline – a v útrobách aut budou třináctilitrové motory o výkonu 410 a 450 k.
 
Scania už dlouhou dobu hraje v naší flotile hlavní roli a jsme samozřejmě velmi potěšeni, že máme možnost rozšířit počet vozidel naší oblíbené značky,“ řekl William Stobart, předseda představenstva Eddie Stobart Limited. „Byli jsme ohromeni provozními náklady vozidel Scania Euro 6 po celou dobu jejich životnosti. Navíc výkon motorů Scania 410 k a 450 k pouze s SCR je přesně takový, jaký potřebujeme. Tyto faktory, společně s konzistentní úrovní služeb poskytovaných v dealerské síti společnosti Scania, jsou důvody, proč jsme se opět rozhodli pro Scanii.“
 
Scania je ve Velké Británii významným dodavatelem nákladních vozidel, autobusů, autokarů a motorů pro průmyslové i námořní aplikace. Kromě toho společnost poskytuje širokou škálu doplňkových a servisních služeb prostřednictvím sítě zahrnující více než 90 servisních center. V roce 2015 činil podíl společnosti Scania na trhu těžkých nákladních vozidel ve Velké Británii 19,5 procent.

Přečtěte si také

Back to top button