Silniční doprava

Bilanční zpráva společnosti Scania za leden – červen 2015

„Tržní podíl Scanie v Evropě vzrostl v průběhu první poloviny roku 2015 na rekordní hodnotu 17,2 procent.“ Per Hallberg

Shrnutí prvních šesti měsíců roku 2015
  • Provozní zisk vzrostl o 11 procent na SEK 4,737 m. (4,276)
  • Čisté tržby vzrostly o 7 procenta na SEK 46,798 m. (43,917)
  • Cash flow představovalo SEK 1,106 m. (1,313) ve vozidlech a službách
Komentář Pera Hallberga, prezidenta a generálního ředitele společnosti Scania:
„Tržní podíl Scanie v Evropě vzrostl v průběhu první poloviny roku 2015 na rekordní hodnotu 17,2 procent. Ve stejném období roku 2014 přitom činil 15,3 procent. Tento nárůst částečně souvisí s úspěšnými motory Euro 6, ale také se zvýšením prodejních aktivit v nových segmentech. Tržby Scanie vzrostly na 46,8 miliard SEK a zisk v prvním pololetí roku 2015 činil 4,737 milionů SEK. Vyšší prodeje vozidel v Evropě, rostoucí příjmy v oblasti služeb a příznivé měnové kurzy měly na hospodaření pozitivní dopad. Nižší dodávky do Latinské Ameriky a Eurasie naopak ovlivnily výsledky negativně.
 
Celkové množství objednávek na nákladní vozidla v průběhu druhého čtvrtletí ve srovnání s předchozím čtvrtletím vzrostlo především díky silné poptávce v Evropě. Nicméně ve srovnání s předchozími roky byla poptávka stále slabá v Brazílii a Rusku. V Asii byl počet objednávek nižší než v předchozím čtvrtletí. U autobusů, autokarů a také u motorů počet objednávek ve srovnání s předchozím čtvrtletím mírně poklesl. Scania započala nová partnerství s významnými výrobci a bude dodávat motory pro letištní speciály společnosti Oshkosh Corporation a pro rypadla a nakladače společnosti Hyundai Heavy Industries.
 
Scania navíc nadále pokračuje v dlouhodobém úsilí o zvýšení podílu na trhu se službami. V prvním pololetí roku 2015 překonaly příjmy v této oblasti 10 miliard SEK. Úroveň činností souvisejících s vývojem zůstává vysoká a Scania také investuje do rozšíření výrobních a servisních kapacit.“
 

Přečtěte si také

Back to top button