Silniční doprava

Cat S62 Pro: odolný smartphone s termokamerou

Bullitt Group, držitel globální licence na telefony Cat, představuje nový vlajkový model v oblasti chytrých telefonů s termokamerou, který využívá snímač Lepton společnosti FLIR Systems s nejvyšším dostupným rozlišením.

Cat S62 Pro je třetí generací řady Cat 60 a exkluzivně disponuje nejnovějšími technologiemi v rámci programu Thermal by FLIR. Díky snímači FLIR Lepton 3.5 a nové aplikaci MyFLIR Pro nabízí Cat S62 Pro obrovský čtyřnásobný nárůst počtu pixelů termálního obrazu a bezkonkurenční sadu funkcí, které jsou obsaženy v aplikaci.

Cat S62 Pro testovaný podle přísných standardů odolnosti, jež jsou obvyklé pro telefony značky Cat, je neuvěřitelně odolný. Nejenže splňuje požadavky stupně krytí IP68 a amerického vojenského standardu Mil Spec 810H, dokonce je překračuje. Byl podroben přísným testům zahrnujícím opakované zkoušky odolnosti vůči pádu z výšky 1,8 m na ocelový povrch, včetně mnoha pádů na každou stranu a roh. Rovněž úspěšně absolvoval náročné zkoušky odolnosti vůči vodě, prachu a nečistotám, extrémním teplotám, vibracím a drobným pádům. Jeho používání je hygienické – lze jej zcela ponořit a snadno omývat mýdly a dezinfekčními prostředky nebo čistit dezinfekčními vlhčenými ubrousky.

Vůbec poprvé mohou profesionálové i běžní uživatelé získat přístup k technologii zpracování obrazu VividIR společnosti FLIR Systems, vylepšené funkci MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) a technologii prolínání normálního a termálního obrazu, které jsou integrovány do tohoto chytrého telefonu. Uživatelé mají možnost měnit intenzitu funkce MSX, která překrývá zvýrazněné obrysy v záběru na termální obraz. Nebo mohou použít novou funkci prolínání obrazů sloužící ke sloučení termálního obrazu a vizuálního obrazu z fotoaparátu Sony s technologií Dual Pixel. Tato vylepšení dohromady přinášejí výrazně vyšší kvalitu obrazu, ostřejší detaily a větší rozlišení termálního obrazu. Výsledkem je širší kontext a lepší porozumění zobrazenému termálnímu obrazu.

„Již pět let zaujímáme vedoucí postavení na trhu mobilních telefonů s termokamerou a uvedením modelu Cat S62 Pro nastavujeme laťku ještě výše – tak, abychom zůstali na špici v tomto odvětví. Zákazníkům přinášíme nejen převratný termální obraz s vynikající kvalitou, ale provedli jsme také celou řadu dalších vylepšení. Oproti svému předchůdci je tento model o 12 % kompaktnější a má o 10 % větší obrazovku. Je rychlejší, výkonnější a neuvěřitelně odolný. Jedná se o dokonalý pracovní telefon,“ uvedl Peter Cunningham, viceprezident pro produktové portfolio ve skupině Bullitt Group.

Nový software přináší funkce pro provádění analýz a vytváření zpráv, které se obvykle nacházejí ve specializovaných špičkových produktech pro termální zobrazování. Izotermy v kombinaci s alarmy, indikátory znázorňující minimální a maximální teplotu a vytváření zpráv integrované v aplikaci, představují pouze několik málo nových výkonných funkcí, jež nabízí aplikace MyFLIR Pro v modelu Cat S62 Pro.

„Vybavením modelu Cat S62 Pro nejnovějším teplotním snímačem Lepton společnosti FLIR Systems pokračujeme v tradici inovací, která nyní zahrnuje již tři generace telefonů Cat. Naším cílem je pomáhat profesionálům provádět práci rychleji a přesněji,“ uvedl Paul Clayton, výkonný ředitel divize komponent ve společnosti FLIR. „Integrace aplikace MyFLIR Pro poprvé přináší uživatelům pokročilé termografické funkce na chytrém telefonu, jež umožňují maximalizovat možnosti detekce a zobrazování tepelné energie, která je pouhým okem neviditelná.“

Izotermy s podporou alarmů umožňují uživatelům monitorovat vlastní teplotní rozsah (jakýkoli rozsah od -20 °C do +400 °C) a nastavit výstrahy, které je upozorní, bude-li příslušná hodnota spadat do daného rozsahu. Jedná se o velmi užitečnou funkci například při sledování toho, zda strojní zařízení dosahuje stanovené teploty. Nebo ji lze použít ke kontrole neobvykle zvýšené teploty, či dokonce k ověření požadovaného rozpálení grilu.

Produktové video

Rovněž došlo k vylepšení displeje modelu Cat S62 Pro na 5,7″ FHD+ (18 : 9) i paměti, kterou nyní tvoří 6 GB RAM a 128 GB ROM. Díky rychlejší čipové sadě Qualcomm, systému Android 10 a velké optimalizované baterii je model Cat S62 Pro vhodný pro firemní použití. Podporuje funkce Android Enterprise včetně Zero-Touch a absolvoval celou řadu testů týkajících se registrace a stanovování zásad s předními řešeními EMM.

S62 Pro představuje zásadní změnu v mobilním zobrazování termálního obrazu a vrchol v oblasti inovací, funkčního designu a odolnosti. Lze jej používat k podrobnému zjišťování různých vlastností, jako například k vyhledávání a identifikaci vlhkosti, průvanu, úniků, ohnisek požáru, elektrického zkratu, zablokování nebo zvýšené teploty. Můžete zkrátka monitorovat, diagnostikovat a zkoumat své okolí s minimem času a úsilí.

Hlavní specifikace
• Integrovaná termokamera FLIR
o Profesionální snímač Lepton 3.5
o HD výstup 1440 × 1080 zásluhou technologie VividIR
o Lineární překrytí MSX z vizuální kamery
o Měřitelný rozsah od -20 °C do 400 °C
o Snímání tepla a měření povrchové teploty ze vzdálenosti až 30 metrů
o Flexibilně nastavitelné a pohyblivé oblasti zájmu s indikátory „nejteplejších“ a „nejchladnějších“ míst
o Horizontální zorné pole rozšířené na 57 stupňů za účelem zachycení širšího záběru
o 9 barevných palet, které lze libovolně vybírat v závislosti na situaci
o Vytváření zpráv ve formátu PDF
• Výkonná baterie 4000 mAh
• Odolnost vůči vodě/prachu (IP68), testováno vůči pádu z výšky 1,8 m na ocelový povrch, MIL SPEC 810H, Corning Gorilla Glass 6
• Vodotěsný chytrý telefon – při ponoření do hloubky až 1,5 metru na dobu 35 minut
• 5,7″ FHD+ displej 18 : 9 s vysokým jasem optimalizovaný pro venkovní použití s dotykovou obrazovkou, kterou lze ovládat mokrými prsty nebo prsty v rukavicích
• Android 10 (s aktualizací na verzi 11)
• 6 GB RAM, 128 GB ROM, rozšiřitelné úložiště (microSD)
• Osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 660 s frekvencí 2,0 GHz
• 12Mpx zadní fotoaparát Sony Dual Pixel, 8Mpx přední fotoaparát
• LTE Cat 13, VoLTE, VoWi-Fi, ViLTE
• Odolná protiskluzová pogumovaná zadní strana z TPU
• Programovatelné funkční tlačítko vhodné pro funkci Push to Talk (PTT), SOS (aplikace pro osamocené pracovníky) nebo ke snadné aktivaci baterky nebo fotoaparátu
• Bluetooth 5.0, NFC
• Množství vybraných aplikací a obsahu
• Varianty pro jednu a dvě SIM karty – nano SIM + microSD (samostatné sloty pro microSD a SIM)
• Dvouletá záruka
• Certifikace Android Enterprise Recommended (již brzy)
• Záruka aktualizací zabezpečení po dobu 3 let*
• Podpora funkce registrace zařízení Zero-Touch

V podobě vydávání oprav zabezpečení po dobu 2 let každých 90 dnů plus vydávání nouzových oprav zabezpečení (ESMR) po dobu 1 roku.

V ČR bude Cat S62 Pro v prodeji během první poloviny srpna za doporučenou maloobchodní cenu 17 499 Kč, a to na Mall a CZC. Je možné jej zakoupit také prostřednictvím webových stránek www.catphones.com.

Back to top button