Silniční doprava

Nové Scanie pro ČSAD Brno-Černovice

Nové Scanie pro ČSAD Brno-Černovice. Tradiční brněnská přepravní společnost ČSAD Brno-Černovice, a.s. obměňuje svoji flotilu podvozků určených pro převoz výměnných kontejnerových nástaveb (tzv. wechselbrücků). Nově do ní zařazuje Scanie 460 R 6×2 s úsporným pohonným Super. 

Firma se sedmdesátiletou historií začátkem roku 2024 převezme celkem 18 nejmodernějších vozidel Scania 460 R 6×2, tedy třínápravových podvozků s nástavbou Wecon, spací kabinou řady R a naftovým šestiválcem o výkonu 460 koní. Naváže tím na spolupráci českým zastoupením Scanie, která trvá již od roku 1996. Během necelých 30 let ČSAD Brno-Černovice, a.s. nasadilo nebo nasadí takřka 150 Scanií: téměř 110 tahačů a necelých 40 podvozků, jako v případě poslední dodávky. 

Přečtěte si také

„Pro nákup vozidel Scania jsme se rozhodli kvůli dlouhodobé pozitivní zkušenosti našich řidičů. Při pořízení jsme samozřejmě zvolili i možnost uzavřít servisní kontrakty na jednotlivá vozidla na pět let a s pokrytím předpokládaného nájezdu po celou dobu provozu u naší společnosti. Tuto službu využíváme již několik let a jsme s ní spokojeni,“ říká dopravní ředitel ČSAD Brno-Černovice, a.s. Lubomír Jandl. 

„Spolupráce s ČSAD Brno-Černovice, a.s. je pro nás prestižní záležitostí, vždyť se jedná o sousedy sídlící v těsné blízkosti našeho brněnského servisu. Těšíme se, že se i v případě ČSAD nová vozidla osvědčí a prokáží svoji špičkovou efektivitu a nízkou spotřebu paliva,“ říká ředitel moravského dealerství Scania Czech Republic s.r.o. Michal Hubáček.

Pohonné ústrojí Super, jehož hlavním komponentem je zcela nový třináctilitrový motor doplněný o novou generaci převodovek se systémem řazení Opticruise a zadní nápravu s rozvodovkou R753, přináší oproti svým předchůdcům o osm procent nižší spotřebu paliva a je nositelem celé řady ocenění za svoji vysokou efektivitu. Vloni se stalo například vítězem srovnávacího testu European Truck Challenge, který pořádá německý časopis Truck and Trailer Welt. 

Zdroj
Scania Czech Republic

Přečtěte si také

Back to top button